hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Lojman saldırısında 3 gözaltı: Olayda terör bağlantısı var mı?

    İstanbul Pendik’te cuma günü kaymakamlık lojmanları önünde polisle çatışan 2 saldırgan yakalandı. Saldırganlardan biri tutuklanırken, motosikletteki diğer saldırgan ile birlikte olayla bağlantılı olduğu düşünülen 2 şüpheli daha gözaltına alındı. Detayları CNN TÜRK Muhabiri Merve Tokaz ile Kameraman Caner Emre Kınacı aktardı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    16 Şubat günü Pendik’te kaymakamlık lojmanları önünde hareketli anlar yaşandı. Polis, kurye kıyafetleri ile motosiklet üzerinde ilerleyen iki kişiden şüphelendi. Durdurup kimlik kontrolü yapmak istedi.

    Saldırganlar ise belinden çıkardıkları silahla polislere ateş açtı. Polis ile saldırganlar arasında çatışma yaşandı. Olayda ölen ya da yaralanan olmadı. Olayın ardından polis ekipleri inceleme başlattı. Saldırganların kimlikleri tespit edildi.

    Saldırganlardan biri Kadıköy’de yakalandı. 7 ayrı suç kaydı olduğu belirlenen şüpheli tutuklandı. Yakalanan diğer şüphelinin ise 31 ayrı suç kaydı olduğu belirlendi. Emniyetteki işlemleri sürüyor.

    Yapılan ilk incelemelerde saldırganların olaydan 25 dakika önce lojmanlara 400 metre uzaklıktaki bir konuta hırsızlık girişimde bulundukları tespit edildi.

    İstanbul Valiliği’nden konuya ilişkin açıklama geldi. Yapılan açıklamada, “Olaya karışan ikinci şüpheli S.K. polis ekiplerimizce yakalanmıştır. Emniyet işlemleri devam etmektedir” denildi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Öte yandan kaymakamlık lojmanları önünde gerçekleşen silahlı çatışmaya ilişkin olayla bağlantısı olduğu belirlenen 2 şüpheli daha gözaltına alındı. Şüphelilerin emniyetteki sorguları sürüyor.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow