hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Mesai saatleri kısalacak mı?

    İş mevzuatının sadeleştirilmesi için bir süredir 'Türk İş Kanunu' çalışması yürütülüyor. Çalışmada iş hayatının daha verimli hale getirilmesi hedefleniyor. Gündemdeki başlıklar arasında ise, mesai saatlerinin düşürülmesi de var.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Çalışma hayatına ilişkin mevzuat dağınıklığını gidermek, güncellemek ve yenilemek amacıyla Cumhurbaşkanlığı Hukuk Politikaları Kurulu bir süredir ‘Türk İş Kodu Çalışması’ yürütüyor.

    O çalışmalar kapsamında, çalışma saatlerinin düşürülmesi ve mesai ücretlerinin gözden geçirilmesi de var.

    Türk İş Kanunu Hazırlık Toplantısı geçtiğimiz günlerde, Cumhurbaşkanlığı Hukuk Politikaları Kurulu Başkanvekili Mehmet Uçum başkanlığında gerçekleştirildi.

    Toplantıda iş kodu/kodifikasyon, bireysel iş hukuku, toplu iş hukuku, iş sağlığı ve güvenliği, sosyal güvenlik hukuku, kamu personel rejimi çalışma grupları oluşturuldu ve hazırlıklara başlandı.

    Tüm çalışan hakların korunması, geliştirilmesi ve güçlendirilmesi perspektifiyle başlatılan çalışmanın sonucunda ortaya çıkacak iş kanunu ile sosyal devlet anlayışıyla ulusal ekonomi programının desteklenmesi ve çalışma hayatında verimliliğin artırılması hedefleniyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Türkiye Gazetesi’nin haberine göre, çalışma kapsamında haftalık 45 saat olan çalışma süresinin 40 saate indirilmesi gündemde.

    Ayrıca fazla mesai ücretlerine ilişkin mevzuatta bulunan yüzde 25 ve yüzde 50 gibi farklılıkların yeknesaklaştırılması da çalışılacak alanlar arasında. Farklı iş kanunlarındaki farklı hakların da bütüncül bir yapıya kavuşturulması hedefleniyor.

     

    Sıradaki Haber adv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow