hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Serdar Türker: Özgür Özel vazgeçmem için 3 kez aradı

    KAYNAKCNN TÜRK

    Kırklareli'de CHP'nin yaptığı ön seçim anketlerinde açık ara birinci çıkmasına rağmen aday gösterilmeyen Serdar Türker, bağımsız aday olarak seçimlere girme kararı aldı. Ancak Türker'in iddiasına göre, adaylıktan çekilmesi için kendisine CHP yönetiminden rüşvet teklif edildi ve 500'e yakın partili belediye çalışanı tehdit edildi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Serdar Türker, ''Bütün anketlerde birinci çıktım. Fakat yüzde 16 alan aday ısrarla ön seçime sokuldu.'' ifadelerini kullandı.

    Anketlerde açık ara öndeydim, buna rağmen parti yönetimi ön seçimle başka bir ismi aday yapmak istedi dedi. Karşı çıkınca da belediye çalışanlarının tehdit edildiğini söyledi.

    "ANKETLERE RAĞMEN CHP YÖNETİMİ ÖN SEÇİM İSTEDİ"

    Türker, ''Kırklareli Belediyesinde çalışan 500'e yakın çalışan iş ve aşlarıyla tehdit edildiler. Ön seçimde de birinci oldum ama bağımsız aday olarak yola çıktım.'' dedi.

    CHP'den Kırklareli Başkan aday adayı olan Serdar Türker, adaylık sürecinde yaşanan bu ön seçim krizinin ardından bağımsız olarak sandığa gitme kararı aldı ama iddiasına göre bu adaylıktan da vazgeçmesi için parti yönetiminden kendisine talep geldiğini söyledi.

    Serdar Türker: Özgür Özel vazgeçmem için 3 kez aradı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Türker, ''CHP Genel Başkanı Sayın Özgür Özel beni 3 defa telefonla arayarak adaylıktan çekilmem konusunda rica etti. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu aracılığı ile Büyükçekmece Belediye Başkanımız Hasan Akgün telefon etti. Bir akşam yemeğinde buluşalım Sayın Ekrem Başkan sizinle görüşmek istiyor.'' şeklinde konuştu.

    ''ÇEKİLMEM İÇİN RÜŞVET VERDİLER''

    Türker'in bir iddiası da bağımsız adaylıktan çekilmesi için kendisine rüşvet teklif edilmesiydi. Türker; ''Hatta, İBB'de benim bir Daire Başkanlığı teklif edildi. Bunun yanında çok iyi bir maaş ve makam aracı ve şoför teklif edildi. Önümüzdeki ilk yerel seçimde istediğiniz yerden Belediye Başkanı ya da Milletvekili yapma sözü verildi.'' dedi.

    Bu teklifleri kabul etmeyen Serdar Türker Kırklareli'den bağımsız aday olarak yarışacak. Parti yönetimindense henüz bu iddialara yanıt gelmiş değil.

    Serdar Türker, ''Halkın iradesine karşılık siyaset yapılmaz, halk her şeyi görür.'' ifadelerini kullandı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow