hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow
    Can Aydoğmuş Can Aydoğmuş

    Yeni ay ile Ramazan ayı başladı

    17.05.2018 Perşembe | 17:25Son Güncelleme:

    Ramazan ayının başlangıcı bile astrolojik etkenlere göre başlıyor ve bitiyor. Aslında kutsal günler de tamamen astrolojik dönemlere göre kendini gösteriyor. Sonuç olarak muhteşem bir astrolojik bütünün içinde yaşıyoruz. Eğer kendimizin, ülkemizin ve dünyanın astrolojik haritasının farkındalığında yaşarsak, yaşam bizim için mucizevi bir hal alıyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Hayatımın bu noktasında astroloji eğitimim olduğu için her gün şükrediyorum. Astroloji ve numeroloji bilmeden yaşamak, sembollerin farkındalığında olmamak adeta karanlık bir yolda çok kısıtlı ve az bir ışık ile yürümeye benziyor. O yüzden bana kalırsa ilk okuldan itibaren herkes astroloji haritalarına bakmayı öğrenmeli.

    Kariyerinde en başarısız burç hangisi?

    Aşık olup olmadığını burcundan anlayın

    Alfabeyi okumayı öğrendiğimiz gibi sembolleri de okumayı öğrenmeli, içinde yaşadığımız numerolojik bütünün farkındalığına çok daha fazla varmalıyız. Dün bu yazıyı yazmayı düşünürken eş zamanlı bir şekilde çok sevdiğim bir arkadaşım, kendiliğinden bana seninle bir bilgi paylaşmak istiyorum dedi. “Okuduğum ilmi bir kaynakta, Hadis-i şerifte, "Hilali görünce oruç tutun, tekrar görünce orucu bırakın" yazdığını uzun uzun açıklayarak anlatıyordu” dedi. Konuşmanın üstüne özellikle bu konu ile alakalı yazmaya karar verdim.

    Yemeden içmeden yaşayan kadın...

    Oruç gerçek anlamı ile çok derin ve özel bir konu. Bir kaç yıl önce Türkiye’ye gelmesine aracılık ettiğim dünya literatürüne geçen ve gerçek olduğu kanıtlanan bir fenomen Jasmuheen Türkiye’ye geldi. Jasmuheen, 25 yıldan çok daha uzun bir süredir, evrendeki yaşam enerjisinden beslenerek yaşıyor. Bazı kaynaklar güneş ışığından beslendiğini söylüyor ama ben kendisinin direkt eğitimlerine katıldığım için bunun doğru olmadığını biliyorum.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Kendisinin de anlattığı üzere tamamen evrendeki yaşam enerjisinden besleniyor. Kendisinin enerjisinin ne kadar yüksek olduğuna inanamazsınız. Katıldığım semineri boyunca çok ciddi farkındalıklar yaşamamı sağladı. Ne kadar yemek ve içmek üstünden yaşadığımızı ve zamanınımızn çok büyük bir bölümünü yemeye ve içmeye harcadığımızı fark ettim.

    Yeni ay ile Ramazan ayı başladı

    Buluşmalarımızda bile devamlı “Beraber birşeyler yiyelim, beraber birşeyler içelim, yemeğe çıkalım veya içmeye çıkalım” gibi muhabetler üstünden hayatımız geçiyor. "Bir kahvenin kırk yıl hatırı vardır, su verenlerin çok olsun, su gibi aziz ol" şeklindeki ata sözlerini arka arkaya sıralasak bitmez.

    Günümüzde besin konusu gerçek anlamı ile çok önemli bir konu. İçinde olduğunu belki hiç düşünmeyeceğimiz sucuk gibi bir üründe bile şeker var. Hemen hemen her besinde şeker var. Şirketler insanların özellikle şeker isteğinden dolayı yoğun bir şeker üretimi içindeler. Lakin bunun yanında gerçek o ki şeker sigaradan ve alkolden bile daha zararlı. Ben gelecek yüz yıllarda şekerin yasaklanacağına ve o zamanlarda bu dönemlerimizdeki şeker üretimini şok geçirerek okuyacaklarına eminim.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Dünya toplumu olarak şeker bağımlısı insanlarız. Şekerin beyinde yarattığı etkinin uyuşturucu ile aynı etkiye sahip olduğunu bir çok bilim insanı anlatıyor. Eğer kutsal kitaplar, yaşadığımız bu çağda gelmiş olsaydı, üstüne basa basa şekerin günah olduğunu vurgulayacaklarından hiç şüphem yok. Dünya’da Jasmuheen gibi sadece yaşam enerjisinden beslenen, hiç yemek yemeyen ve bir şey içmeyen insanlar var. Bütün bu insanlar yemek yememenin yanında sevgide kalmaya devam ediyorlar.

    Yeni ay ile Ramazan ayı başladı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Özellikle Hindistan’da sayısız bu tarz kanıtlanmış olay var. Jasmuheen‘in beni en çok etkileyen özelliklerinden bir tanesi çıkardığı sevgi enerjisi ve saygılı tutumuydu. Ramazan ayında insanlar oruç tutarken sadece yemeden içmeden kesilmenin ötesinde sevgi ve saygı içinde kalmanın öneminin farkındalığına da ulaşmalılar. Aç ve susuz olduğu için başkalarına kötü, saygısız ve sevginin çizgisinden uzak davranmalarının Ramazan’ın ruhu ile bağdaşmadığına inanıyorum. Tabii burada Jasmuheen’in yaşam enerjisinden ve sevgiden beslenerek yaşadığı gibi, bazı insanlar da aslında nefretten, öfkeden ve olumsuz duygu ve düşüncelerden besleniyorlar.

    Her ne ile besleniyorsanız, sonuç olarak o enerjinin hayatınızın ta kendisi olacağını hepimiz biliyoruz. Peki siz neler ile besleniyorsunuz? Hangi düşünce ve duygulardan besleniyorsunuz? Hepimizin sevginin kaynağından beslenmemiz niyeti ile...

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Sizi seven bir Can...