hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow
    Pınar Yılmazerler Pınar Yılmazerler

    Volkan Demirel’e çağrımdır

    29.08.2014 Cuma | 12:21Son Güncelleme:

    Ben bazıları gibi; “Volkan’ı zehirlemek istiyorum” demiyorum. Ben diyorum ki; Volkan Demirel bizim gibi futbolla alakası olmayan insanların içine su serpmek adına bir özür dilesin, “İstemeden yanlış bir örnek verdim” desin.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ünlülerin “Bu benim hayatım, kendim için yaşıyorum. İstediğimi yaparım, istediğimi söylerim” cümleleri bana pek uzak. Ünlü biri olmadığım için değil, sözü ciddiye alınan birinin dilinin ayarını iyi yapabilmesi gerektiğine inandığımdan böyle düşünüyorum. Bu arada insanların kendi hayatlarını istediği gibi yaşaması taraftarıyım, onda bir sorun yok. Ama o kişinin özgür ifade hakkı, bir sokak köpeğinin ölümünü isteyecekse “Orada dur” derim. Hepimiz de demeliyiz. Kaleci Volkan’dan bahsettiğimi anlamışsınızdır.

    Takımlar umurumda değil, futbolcular hiç umurumda değil. Zaten futboldan anlamam. Milli takım maçı olduğunda izleyip, sevinenlerdenim ben. Çünkü o birlik, beraberlik duygusunu severim. Adını bile bilmediğim, sokaktan geçen bir insanımla beni kucaklaştıran ortak zafer coşkusunu severim. Tüm bunları futbolla alakam olmadığını anlatmak için söylüyorum. Yani Volkan Demirel’in hangi futbolcuya, hangi takıma kızdığı hiç umurumda değil. Ama verdiği o talihsiz örnek ben ve benim gibi duyarlı insanları çok üzdü. "Belediye gereksiz sokak köpeklerini zehirlesin. Yoksa olmayacak, bana kalacak bu iş” ne demek?

    Volkan Demirel’e çağrımdır

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Fotoğrafların devamı için tıklayın!

    Volkan Demirel özür dilesin
    Bazı futbol fanatikleri diyor ki; “Volkan onu sokak köpeklerine söylemedi, anlamıyor musunuz?” Bir canlının ölümü örnek verilerek kıyaslama yapılabilir mi? Sokak köpekleri zaten aç, susuz. Acıyıp biri önüne yemek koyarsa yiyecek, yoksa günler boyunca aç. Uyku deseniz; o gece güvenli bir yer bulacak da uyuyacak. Yoksa sabaha kadar hep tetikte; “Şimdi kim tekme atacak, kim beni buradan kovacak” diye. Neredeyse “Dünyaya niye geldin sen” diye suçlu bulunacak. Hayatı her gün cehennem azabı içinde geçen bu masumlara böyle bir cümle kullanılabilir mi? Hangi vicdana sığar bu örnek?

    Ben bazıları gibi; “Volkan’ı zehirlemek istiyorum” demiyorum. Ben diyorum ki; Volkan Demirel bizim gibi futbolla alakası olmayan insanların içine su serpmek adına bir özür dilesin, “İstemeden yanlış bir örnek verdim” desin. Bildiğim kadarıyla evinde köpekleri olan biri. Bu da demek oluyor ki köpekleri seven bir yüreği var. Öfke, öfkeyi doğurur. Buradan Volkan Demirel’e çağrımdır: Kendisini çok seven, takip eden, özenen gençler var. Sevgi dolu bir hareketi, özür dileme asaleti, bir köpeğin başını okşaması gençlere örnek olacaktır. Hatta kendisine mail yollayarak bir röportaj talebim oldu. Kabul etsin ya da etmesin hiç önemli değil; ama o zor şartlarda yaşayan hayvanlar için sevgi dolu bir cümle duymak benim için en büyük mutluluk olacaktır.