hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow
    Reha Erus Reha Erus

    Aşk insana çılgınca şeyler yaptırıyor

    29.03.2022 Salı | 13:57Son Güncelleme:

    94. Oscar Ödülleri Töreni yıllardır olduğu gibi sıradan ve rutin bir şekilde seyrederken birden sahneye fırlayan Will Smith beklenmeyen hareketiyle gidişata damgasını vurdu. Sonrasında ne mi oldu? Kan kaybeden tören birden reyting rekoruna doğru koştu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Olayı ezberledik artık. ‘King Richard’ (Kral Richard) filmi ile ‘En İyi Erkek Oyuncu’ kategorisinde aday gösterilen ve kazanacağı mutlak bilinen ünlü Afro – Amerika’lı oyuncu Will Smith yine kendisi gibi siyahi olan komedyen hatta set arkadaşı Chris Rock’un oyuncunun eşi Jada Pinkett – Smith’in birkaç yıldır çektiği alopesi (saçkıran) hastalığı nedeni ile saçlarını kısaltmasına hoş olmayan bir espri yaparak yine yıllar önce bir film için saçları sıfıra vurulan Demi Moore ile çağrışımda bulunması oyuncu için bardağı taşıran son damla oldu.

    Oturduğu yerden sahneye adeta uçan ve Chris Rock’a ani refleksle tokat atan tekrar yerine döndükten sonra küfürlü hakaretlerini bağırarak sürdüren Will Smith’in bu hareketi önce bir kurgu sanıldı. ‘Belki de kurguydu’ diyenler hala var. Çünkü bütün bu olaylar yaşanırken tiyatroda ki diğer konuklar kahkahalar atıyorlardı. Sanki bir mizansendi.

    Aşk insana çılgınca şeyler yaptırıyor

    Tokat sahnesinden 45 dakika sonra Oscar Ödülünü almak için sahneye tekrar çıkan aynı Will Smith çirkin hareketlerinden ve küfürlerinden dolayı Chris Rock hariç herkesten özür diledi, pişmanlığının dile getirerek ‘Aşk insana çılgınca şeyler yaptırıyor’ cümlesini kurdu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Güvenlik için Dolby Tiyatrosunda nöbette olan emniyet görevlileri kuliste Chris Rock’a olayla ilgili şikayetçi olup olmadığını sordu. Olumsuz yanıt gelince o an için takipsizlik kararı alındı. Ancak Los Angeles Emniyet Müdürlüğü tokadın peşini bırakmadı ve milyonlarca seyircinin önünde meydana gelen ekran gerçeğinin ört bas edilemeyeceği kararı aldı ardından soruşturma başlattı. Will Smith’e yakın olan dostlarının ısrarı üzerine Will Smith, Chris Rock’tan da saatler sonra özür diledi.

    Hayır konu kapanmadı. Oscar Ödüllerinin patronu Sinema Sanatları ve Bilimleri Akademisi’nin Onur Komitesi yaşananlarla ilgili bir soruşturma açıldığını ve iki oyuncunun da ifadesinin alınacağını duyurdu.

    Aşk insana çılgınca şeyler yaptırıyor

    Çocukluğunda üç kardeşi ile birlikte babasının annesine uyguladığı şiddete tanık olmasının kendisinde psikolojik olumsuz yerleşimler yarattığını kabul eden Will Smith’in kusursuz oyunu ile kazandığı Oscar heykelciğinin geri alınabileceği ile ilgili haberler ajanslarına düştü bile.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Kısacası Will Smith can çekişen Oscar Ödül Törenini sinema tarihine geçecek ünlü tokadıyla bir anda diriltti.