hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow
    Reha Erus Reha Erus

    Disneyland aşı merkezi oluyor

    14.01.2021 Perşembe | 16:53Son Güncelleme:

    Sanırım 1990 yılıydı Los Angeles’ta bulunan Disneyland’a gitmiş ve büyülenmiştik. İlk defa bir mega eğlence merkezine ayak basmıştık. O devirde bile biletler ateş pahası geliyordu. Ama gişeden biletleri alıp içeriye girince insan kendisini adeta cennete hissediyordu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Yeme içme dışında her şey çıkana kadar bedavaydı. Yaklaşık 7 saate yakın kalmıştık. Sonra bir daha kısmet olmadı. Paris’teki Disneyland’a gidemedik. Yani bir karşılaştırma yapamadık.

    Florida’da, Hong Kong’da ve Tokyo’daki Disneyland’ler de toplam 100 bin kişinin çalıştığını Disney Yapımcılık gururla açıklardı.

    Disneyland aşı merkezi oluyor
    Fotoğraf: iStock

    Geçtiğimiz Mart ayında koronavirüs salgını ile birlikte Disneyland’ler kademeli olarak kapatıldı. İşten çıkartılanlar dışında maaşlarda büyük kesintiler yapılırken devlet güvencesiyle yardım alanlar oldu.

    Sanıldı ki salgın çabuk atlatılacak ve mega eğlence merkezleri yine kademeli olarak açılacak. Oysa ABD koronavirüsten en etkilenen ülke oldu. Rakamlar korkunç. Şimdilik 23 milyon vaka ve 378 bin ölü. Bu gidişle ABD’de daha da katı bir karantina uygulanacak.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Aşılama diğer ülkelerden daha sistematik bir biçimde işliyor. Pfizer/BioNTech erken alındı ve aşılamalar jet hızıyla yapılıyor. Şu an ABD’de en çok vaka California eyaletinde yaşanıyor. Sokağa çıkma yasağı çok katı. Los Angeles sanki bir hayali kent. Hayatını kaybedenler seyyar morglarda defin için bekletiliyor. Çaresizlik her geçen gün artıyor.

    Disneyland aşı merkezi oluyorFotoğraf: AP

    Valilik son umut olarak aşılamayı çabuklaştırmak için 1955’te açılan Disneyland’i ülkedeki ilk büyük aşılama merkezi olacağını duyurdu.

    Bu konuda Disney Yapım Şirketi dev eğlence parkının COVID-19 ile mücadelede valiliğin emrine verildiğini ve bundan gurur duyulduğunu açıkladı. Orange County'e gidecek olanlar ‘Point of Dispensing’ yani 'Dağıtım Noktası’nda önümüzdeki günlerde bedelsiz aşılanabilecekler. İlk aşamada günde 180 bin aşının yapılması planlanmış.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Bu gidişle Disneyland gibi mega eğlence merkezlerinin tekrar açılması sanki bir hayal. Disneyland’ın umut veren sonu dileğim salgınla mücadelede başarılı olur.

    Disneyland aşı merkezi oluyorFotoğraf: AP