hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Morgan Freeman ve THY

    Morgan Freeman ve THY
    expand
    KAYNAKReha Erus / CNN TÜRK

    Reha Erus, izlenme rekorları kıran Morgan Freeman'lı THY reklamını yorumladı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

      Oscar ödüllü Afro – Amerikan sinema oyuncusu Morgan Freeman ile Roma'da iki kez röportaj yapmıştım. İlki 2005 yılında “Batman Begins” (Batman Başlıyor) ikincisi ise Güney Afrika Cumhurbaşkanı Nelson Mandela'nın özgürlüğüne kavuştuktan sonra ki siyasi hayatını konu alan 2009 yapımı Clinton Easwood imzalı “İnvictus” (Yenilmez) için.

      Her iki söyleşide Morgan Freeman'ın profesyonelliği, centilmenliği kadar ses tonu dikkatimi çekmiş ve hayran bırakmıştı.

    Morgan Freeman ve THY

      Doğrusu başlangıçta THY'nin yeni tanıtım yüzünün Morgan Freeman olduğunu öğrenince tereddüt etmiştim  Bugünae kadan THY'nin tanıtım yüzü olarak seçtiği yabancı isimler çok ünlü oldukları kadar etkili, gündemde üstelik yaşlı değillerdi. Morgan Freeman 79 yaşında. Kendi değimi ile artık emekli bir karakter oyuncusu. THY'den ne kadar ücret aldığını bilmiyorum. Ama Nelson Mandela'nın “Yenilmez” filmi çekimi sırasında kendisine ülkesi Güney Afrika'nın tanıtım elçisi önerisi yaptığı ve kabul ettiğini bizzat kendisi röportaj sırasında söylemişti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

       Oscar ödül töreni ratingine fark atan Amerikan futbolu finali “Superbowl” da görücüye çıktı Margan Freeman'lı THY'nın yeni reklamı. “Dünya Daha Büyük, Keşfet” temasıyla. Beni büyüleyen iki kez canlı olarak CNN Türk için yaptığım röportajlarda hayranlıkla dinlediğim ünlü oyuncunun ses tonu oldu. O diksiyonu, o uyumu, o davudi sesi bile yetiyor seyirciyi etkilemeyi. Bu yazıyı yazarken THY reklamının 1 Milyar kişiye ulaştığını öğrendim. Kısa zaman  için çok iyi bir rakam.

       Turizmimimiz çok zor bir dönemden geçiyor. Bence Morgan Freeman gibi itibarlı ünlüler ülkemizin tanıtım elçisi olarak faydalı olabilirler.  

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow