hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow
    Reha Erus Reha Erus

    ‘Tatlı Hayat’ geri mi dönüyor?

    23.05.2024 Perşembe | 13:08Son Güncelleme:

    ‘La Dolce Vita’ yani ‘Tatlı Hayat’ ünlü İtalyan yönetmen Federico Fellini’nin 1960’ta çevirdiği bir kült filmdir. Aslında ulusal sinemanın yenilenme akımının  Michelangelo Antonioni’nin ‘L’Avventura’ (Macera) ve Luchino Visconti’nin ‘Rocco e i Suoi Fratelli’ (Rocco ve kardeşleri) ile birlikte öncüsüdür. 

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ‘Tatlı Hayat’, Roma sosyetesinin şımardığını ve yozlaştığını bir genç gazetecinin gece hayatına tanık olduğu ve yazdıkları ile anlatır. Marcello Mastroianni ve Anita Ekberg’in başrollerini paylaştığı yapıtta Federico Fellini bir de acar ve hınzır bir fotoğrafçı karakterini yaratır, adını ‘Paparazzi’ koyar. ‘Paparazzi’ Roma sokaklarında zengin hovardaların gittiği mekanları dolaşarak şip şak fotolarla skandalları ortaya çıkartır

    . Böylece magazin fotoğrafçılığı yaratılmış olur. İlerleyen yıllarda Federico Fellini’nin dünyasında hep ‘Paparazzi’ler ünlü caddelerde görevlerini yapmışlardır. Sosyetenin uğradığı mekanların çoğu simge cadde Via Veneto’dadır. Barların, kafelerin, gece kulüplerinin yan yana dizildiği eğlence yerleri. Bunlar sabahın erken saatlerine kadar ‘Paparazzi’lerin pusuya yattığı mekanlardır.

    Rino Barillari yani Federico Fellini’nin ‘Paparazzi’lerin Kralı’ ilan ettiği magazin fotoğrafçısının deklanşörüne bugün bile kimse yaklaşamaz. Avını veya kurbanlarını elinden kaçırmaz. En ses getiren fotoğrafları çekerek meslektaşlarını hep atlatır. Rino Barillari ile yıllar önce bir röportaj yapmıştım. Önce fotoğrafını çeken ünlülerden yediği dayakları sıralamıştı ve çoğu Hollywood aktörüydü. Suratında kırık izleri vardı ama hiç yılmadığını, hastaneden çıkıp soluğu yine arka sokaklarda aldığını anlatmıştı. 

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ‘Tatlı Hayat’ geri mi dönüyor

    Nereden nereye. Geçenlerde 80 yaşındaki ‘Paparazzi’lerin Kralı’ Via Veneto’da dolaşırken ünlü Harry’s Bar’da pencere önündeki masada yanında güzel bir kadınla oturmuş yemek yiyen Fransız oyuncu Gerald Depardieu’yü fark ediyor. Hemen görevini yerine getiriyor ve deklanşörü otomatiğe bağlıyor. Cam gibi nefis kareler çıkıyor. Ancak geçenlerde tacizden göz altına alınan daha sonra serbest bırakılan Gerald Depardieu sokağa fırlayıp bizim Rino’nun suratına üç yumruk yerleştiriyor. Yere savrulan ünlü fotoğrafçı hemen hastaneye kaldırılıyor.

    Sonuç burun ve elmacık kemiği kırılmış. Karakola gidiyor ve hırçın Gerald Depardieu hakkında şikayette bulunup zabıt tutturuyor, ayrıca Harry’s Bar’ın personelini tanık olarak gösteriyor. İtalya’da gündeme oturan dayak faslı için Rino Barillari ‘Ben kimsenin özel hayatına girmedim. Restoranda yemek yiyorlardı ve Depardieu her zaman için önemli bir magazin karakteridir o anı kaçırmak istemedim. Hayatımda çok dayak yedim ama bu cüsseli adamın yumrukları çok acıttı. Suratımda kırılmadık yer kalmadı yine de göreve devam’ açıklaması yaptı. 

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İtaya medyası ise şöhreti dünyaya yayılan bu ‘Paparazzi’nin başına gelenleri ‘La Dolce Vita’ gecelerinin hortladığı ve geriye döndüğü olarak yorumladı. Depardieu’nün son kurbanı Rino sana geçmiş olsun.