hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow
    Reha Erus Reha Erus

    Woody Allen'a #MeToo engeli

    14.05.2019 Salı | 15:26Son Güncelleme:

    Dünya sinemasının gözde oyuncu yönetmenlerinden Woody Allen’ın taciz ve tecavüze uğrayanlar dayanışma akımı #MeToo ile başı ciddi bir şekilde dertte. Bol Oscar'lı Woody Allen’ın yazdığı biyografisini ve koca bir sinema yaşamını anlatan anılarını kitap haline getirip basacak bir yayınevi bulunmuyor. New York’a başvurduğu hatta çoğu kendisi gibi Yahudi yayınevi sorumluları Woody Allen’ın bitmiş hazırda bekleyen biyografisini henüz okumadan yayınlamayacaklarını uluorta duyuruyorlar.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ünlü yönetmenin, 12 yıllık hayat arkadaşı Mia Farrow’un kızı Dylan Farrow’a küçükken tacizde bulunduğunun ortaya çıkması ile adeta dışlananması ve #MeToo’ya takılması kendisini fazlasıyla yıpratmış görünüyor.

    New York Times gazetesi, Woody Allen’in ayrıca Mia Farrow ve eşi Andre Previn’in evlat edindikleri önceden kabul ettiği üvey kızı Güney Kore’li Soon Yi Previn ile evlenmesinin de Hollywood’da kabul edilmemesine dikkat çekerek tecavüze veya tacize uğrayanların geçte olsa itiraflarda bulunarak #MeToo akımı çatısı altında toplanıp başlarından geçenleri kamuoyuna anlatmaları da yönetmeni zor duruma sokmuştu.

    83 yaşındaki Woody Allen kendisi ile ilgili suçlamaları asla kabul etmemiş ve bunun bir tuzak olduğunu belirterek “Zaten konu adli makamlarca kapatıldı ve dosyası rafa kaldırıldı” diyerek aklanma girişiminde bulunmuştu.

    Tabii Woody Allen’a en büyük şok biyografisinin yayınevlerinin boykotu kadar filmlerinde rol alan bazı oyuncuların pişman olduklarını itiraf etmeleri oldu. Bu arada Broadway Woody Allen’ın iki eserini sahneye koyma girişimini reddetmek ünlü yönetmene bir darbe daha indirdi. Daha da ötesi sık sık müzik topluluğu “Woody Alen&Eddie Davis New Orleans Jazz Band” ile konserler veren saksafoncu Allen’ın turneleri de artık arada sekteye uğruyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Woody Allen ile geçmişte iki kez röportaj yapmıştım. Bana aşırı çekingen, soğukkanlı, ayrıca hoşgörülü gelmişti. Elbette tereddütlerim sonradan oluştu hele #metoo kendisini kara listeye alınca. Ama ”Ateş olmayan yerden duman çıkmaz” deyimi Woody Allen içinde geçerli galiba.

    Woody Allena #MeToo engeli