hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Yeni komutanların özgeçmişleri...

    Yeni komutanların özgeçmişleri...
    expand

    YAŞ kararları Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından onaylandı ve yeni komuta kademesi belli oldu. Yeni kuvvet komutanlarının özgeçmişlerine bir göz atalım...

    Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hayri Kıvrıkoğlu:

    Orgeneral Hayri Kıvrıkoğlu, 1948'de Konya'da doğdu. Kara Harp Okulundan 1969'da, İstihkam Okulundan da 1969'da mezun oldu Kıvrıkoğlu, 1977 yılına kadar Kara Kuvvetlerine bağlı çeşitli birliklerde takım ve bölük komutanlığı yaptı.

    Kara Harp Akademisinden 1979 yılında mezun olan Orgeneral Kıvrıkoğlu, ardından Kurmay Subay olarak; 3'üncü Ordu Komutanlığında Karargah Subaylığı, 8'inci Kolordu Elazığ, Malatya, Bingöl, Tunceli İl Sıkıyönetim Komutan Yardımcılığı emrinde Karargah Subaylığı, NATO Güneydoğu Müttefik Kara Kuvvetleri Komutanlığı İstihbarat Daire İstihbarat Şube Karargah Subaylığı, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Güvenlik Kuvvetleri Özel İstihbarat Başkanlığı Dış İstihbarat Şube Müdürlüğü, 66'ncı Zırhlı Tugay Komutanlığı Kurmay Başkanlığı, Belçika/Mons'da Avrupa Müttefik Kuvvetleri Yüksek Karargahında (SHAPE) Harekat Başkanlığı Tatbikat ve Değerlendirme Şube İrtibat Kısım Amirliği ve Silah Kontrol Şube Müdürlüğü ile 4'üncü Kolordu 229'uncu Motorlu Piyade Alay Muharebe Grup Komutanlığı görevlerini yürüttü.

    Tuğgeneralliğe 1996'da terfi eden Kıvrıkoğlu, Tuğgeneral rütbesi ile 3'üncü Ordu Komutanlığı Harekat Kurmay Yarbaşkanlığı ve 8'inci Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı görevlerinde bulundu ve 2000 yılında Tümgeneralliğe terfi etti.

    Tümgeneral rütbesi ile 3'üncü Mekanize Piyade Taktik Tümen Komutanlığı ve Belçika Mons'da Milli Askeri Temsil Heyeti Başkanlığı görevlerini yürüten Kıvrıkoğlu, 2004 yılında Korgeneralliğe terfi etti.

    9'uncu Kolordu Komutanlığı ve Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Komutanlığı görevlerinde bulunan Kıvrıkoğlu, 30 Ağustos 2008 tarihinden Orgeneralliğe terfi etti ve Ege Ordusu Komutanlığına atandı.

    Asiye Hale Kıvrıkoğlu ile evli olan ve iki çocuğu bulunan Orgeneral Hayri Kıvrıkoğlu İngilizce biliyor.

    Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Emin Murat Bilgel:

    Oramiral Bilgel, 1952'de İstanbul Üsküdar'da doğdu. Deniz Harp Okulundan 1970'te mezun olan Bilgel, 2 yıl subay olarak öğrenime devam ederek 1972'de Deniz Kuvvetleri Komutanlığında fiilen göreve başladı.

    Deniz Kuvvetlerine bağlı çeşitli gemilerde 1978'e kadar branş subaylığı yapan Bilgel, 1980'de Deniz Harp Akademisinden mezun oldu, ardından kurmay subay olarak, TCG Karayel Komutanlığı, TCG Piyalepaşa Seyir Harekat Subaylığı, Deniz Kuvvetleri Harekat Başkanlığı Plan ve Teşkilat Daire Başkanlığı Plan Şube Müdürlüğü Nato Plan Subaylığı, TCG Doğan Komutanlığı, İtalya Napoli'deki Güney Avrupa Müttefik Kuvvetleri Karargahı (AFSOUTH) İstihbarat Başkanlığı Plan Harekat Tatbikat ve Eğitim Şube Deniz İstihbarat Subaylığı, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı Özel Sekreterliği, TCG Yıldırım İkinci Komutanlığı, TCG Yıldırım Komutanlığı, TCG Yavuz Komutanlığı, Deniz Kuvvetleri Harekat Başkanlığında Eğitim Yönetim ve Kıymetlendirme Şube Müdürlüğü, Tatbikat Eğitim Plan Program Şube Müdürlüğü ile 1. Hücumbot Filotillası Komodorluğu görevlerini yürüttü.

    Tuğamiralliğe 1997'de terfi eden Bilgel, tuğamiral rütbesi ile Milli Savunma Bakanlığı Genel Plan Prensipler Daire Başkanlığı, İtalya Napoli'deki Güney Bölge Müttefik Deniz Kuvvetleri Komutanlığı (NAVSOUTH) Plan Daire Başkanlığı ve Kuzey Görev Grup Komutanlığı görevlerinde bulundu, 2001'de tümamiralliğe terfi etti.

    Tümamiral rütbesi ile İstanbul Boğaz Komutanlığı, Hücumbot Filosu Komutanlığı ve Donanma Komutanlığı Kurmay Başkanlığı görevlerini yürüten Bilgel, 2005'te koramiralliğe terfi etti. Bilgel, koramiral rütbesi ile Deniz Eğitim ve Öğretim Komutanlığı ve Deniz Kuvvetleri Komutanlığı Kurmay Başkanlığı görevlerinde bulunduktan sonra 30 Ağustos 2009'dan geçerli olmak üzere oramiralliğe terfi etti ve Donanma Komutanlığı görevine atandı.

    Bilgel, 30 Ağustos 2011'den geçerli olmak üzere ise Deniz Kuvvetleri Komutanlığına getirildi. Bahar Bilgel ile evli olan, bir çocuğu bulunan Oramiral Emin Murat Bilgel, İngilizce biliyor.

    Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Mehmet Erten:

    Mehmet Erten, 1948'de Muğla'da doğdu. 1968'de Hava Harp Okulundan, 1969'da Uçuş Okulundan mezun olan Erten, 1979'a kadar Hava Kuvvetlerine bağlı çeşitli birliklerde kol uçuculuğu yaptı.

    Hava Harp Akademisinden 1981 yılında mezun olan Erten, kurmay subay olarak, 4. Ana Jet Üs Komutanlığı Bakım Plan Kısım Amirliği, 4. Ana Jet Üs Komutanlığı Harekat Subaylığı, 9. Ana Jet Üs Komutanlığı Harekat Kısım Harekat Subaylığı, Hava Kuvvetleri Komutanlığı Personel Başkanlığı Personel Harp Plan Subaylığı, Hava Kuvvetleri Komutanlığı Personel Başkanlığı Plan ve Yönetim Şube Müdür Vekilliği, NATO Havadan Erken İhbar Kontrol Programı Yönetim Ajansında (NAPMA) Harekat Destek Subaylığı, 12. Hava Ulaştırma Ana Üs Komutanlığı Değerlendirme ve Denetleme Başkanlığı, 12. Hava Ulaştırma Ana Üs Harekat Komutanlığı ve Genelkurmay Lojistik Başkanlığı Lojistik Daire Lojistik Plan Koordinasyon Şube Müdürlüğü görevlerini yürüttü.

    Tuğgeneralliğe 1999'da terfi eden Erten, tuğgeneral rütbesi ile Hava Kuvvetleri Komutanlığı Plan Program Daire Başkanlığı ve 12. Hava Ulaştırma Ana Üs Komutanlığı görevlerinde bulundu. Tümgeneralliğe 2003'te terfi eden Erten, tümgeneral rütbesi ile Hava Lojistik Komutanlığı Kurmay Başkanlığı ve 2. Hava İkmal Bakım Merkezi Komutanlığı görevlerini yürüttü. 2007'de korgeneralliğe terfi eden Erten, korgeneral rütbesi ile Genelkurmay Lojistik Başkanlığı görevini müteakip Hava Lojistik Komutanlığı görevinde bulunduktan sonra 30 Ağustos 2011'den geçerli olmak üzere orgeneralliğe terfi etti.

    Münevver Erten ile evli olan Mehmet Erten'in bir çocuğu bulunuyor.

    Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Bekir Kalyoncu:

    Kalyoncu, 1950'de İstanbul Sarıyer'de doğdu. Kara Harp Okulundan 1972, muhabere okulundan 1973 yılında mezun olan Kalyoncu, 1979 yılına kadar Kara Kuvvetlerine bağlı çeşitli birliklerde Takım Komutanlığı, Mal Saymanlığı ve İkmal Subaylığı yaptı.

    Kara Harp Akademisini 1981 yılında bitiren Kalyoncu, Kurmay subay olarak; Kara Harp Okulu'nda öğrenci Bölük Komutanlığı, Kara Harp Akademisi Öğretim Üyeliği, 9. Piyade Tümen Harekat ve Eğitim Şube Müdürlüğü, Brüksel/Belçika'da Uluslararası Askeri Karargah (IMS) Plan Prensipler Başkanlığı Strateji Plan Şube Karargah Subaylığı, 3'üncü Ordu Harekat Başkanlığı Plan ve Harekat Şubesinde Plan Subaylığı ve Şube Müdürlüğü, Genelkurmay Strateji ve Kuvvet Plan Daire Başkanlığı Nato Strateji Şube Müdürlüğü ve Kara Harp Okulu Öğrenci Alay Komutanlığı görevlerini yürüttü.

    Tuğgeneralliğe 1997 yılında terfi eden Kalyoncu, Genelkurmay Elektronik Sistemler Komutanlığı ve Mons/Belçika'da Avrupa Müttefik Kuvvetleri Yüksek Karargahı (shape) Plan Harekat Daire Başkanlığı görevlerinde buldu.

    Kalyoncu, 2001 yılında tümgeneralliğe terfi ettikten sonra Genelkurmay Plan Harekat Daire Başkanlığı ve Muhabere Elektronik ve Bilgi Sistemleri Okulu ve Eğitim Merkez Komutanlığı görevlerini yürüttü.

    2005 yılında Korgeneral olan Kalyoncu, Genelkurmay Harekat Başkanlığı ve 7'nci Kolordu Komutanlığı görevlerinde bulunduktan sonra, 30 Ağustos 2009'da Orgeneralliğe terfi ederek Kara Kuvvetleri Komutanlığı Kurmay Başkanlığı görevine getirildi.

    İngilizce bilen Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Bekir Kalyoncu, evli ve bir çocuk sahibi.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow