hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Erdoğan'dan Bahçeli'ye yanıt: "Genelkurmay Başkanının tırnağı olamazsın"

    Erdoğandan Bahçeliye yanıt: Genelkurmay Başkanının tırnağı olamazsın
    expand

    Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın hedefinde MHP lideri Devlet Bahçeli vardı. Erdoğan, Şah Fırat Operasyonu nedeniyle suçlamalarda bulunan Bahçeli'ye, "Genelkurmay Başkanımıza akla hayale gelmedik ifadelerle saldıran bu zat önce bir aynaya bakması lazım. Sen şu anda Genelkurmay Başkanımızın atılacak tırnağının bir paresi dahi olamazsın. Terörle mücadeleyi bunlar sürdürdüler. Sen sadece Ankara'dan kuru sıkı atıyorsun. Önce haddini bileceksin" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda düzenlenen ve 10 ilden 380 muhtarın katıldığı üçüncü muhtarlar toplantısında konuştu. Erdoğan muhtarlarla toplantılarını sürdüreceğini ve milletle arasına kimsenin girmesine izin vermeyeceğini söyledi.

    Burada Şah Fırat Operasyonu'nu savunan ve eleştirileri nedeniyle muhalefeti suçlayan Erdoğan, "Eğer bu muhalefetin ağzına baksaydık, eğer bunların düşündüğü gibi hareket etseydik Allah muhafaza biz orada yine bir operasyon yoluna gitseydik, bu kardeşlerimizin bir kısmı bugün hayatta olmayabilirdi" dedi.

    Musul Başkonsolosluğu'ndaki rehine krizini hatırlatan Erdoğan, Süleyman Şah Türbesi ve Saygı Karakolu'nda bulunan askerler için de dikkatli olmalarının gerektiğini söyledi. Operasyona yönelik aylarca hazırlandıklarını ve bir gecede yaparak başarıyla sonuçlandırdıklarını dile getiren Erdoğan, hükümeti ve Genelkurmay Başkanlığı'nı bir kez daha tebrik etti.

    Bahçeli ateş püskürdü: "Filminiz buysa ömrü billah reklama razıyız"

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Siyasetin duygusallık götürmeyeceğini, akıl, tecrübe ve bilimle yapıldığını söyleyen Erdoğan, kendisine, Başbakan Ahmet Davutoğlu'na ve Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel'e ağır suçlamalarda bulunan MHP lideri Devlet Bahçeli'yi eleştirdi. Partisinin grup toplantısındaki konuşmasında, Süleyman Şah Türbesi ve Saygı Karakolu'yla ilgili geçen yılki sözleri nedeniyle kendisine "Erdoğan yine sallamış, yine yalana sarılmış" diyen Bahçeli'ye, "Ankara'dan kuru sıkı atıyorsun" diye yanıt verdi. Erdoğan, "Ey Cumhurbaşkanı, ey Başbakan, ey Özel Paşa kime sorarak, ne hakla vatandan vazgeçtiniz! Bunu tarihe nasıl anlatacaksınız, bunu millete nasıl izah edeceksiniz?" diyen MHP lideri Bahçeli'yi hedef alarak, şunları söyledi:

    "Genelkurmay Başkanının tırnağı olamazsın"

    "Her bakımdan gıpta edilen bir operasyon olmasına rağmen birilerinin olumsuz bir algı oluşturmak için yoğun çaba sarf ettiğini görüyoruz. Bu konuda söylenen sözler cehalet, iftira boyutunu aştı. Halbu ki mesele o kadar açık, net ve ortada ki, bölgede büyük bir kargaşa ve çatışma ortamı var. Bizim de orada askerlerimiz bulunuyor. Ortalık böyleyken bizim burada kalkıp askerlerimizi bile bile ateşe atmamızın bir anlamı var mı? Biz bu noktada kalkıp ne yaptık? Suriye içinde farklı bir alana burayı taşımamızın faydalı olacağı kanaatine vardık. Bu manevi emaneti Suriye sınırları içinde bir başka yere naklettik. Ülkemize çekip almadık. Akıl ve vicdan sahibi kim buna karşı çıkabilir. Ama işte karşı çıkanlar var. Üstelik bunu da tamamı yalan, yanlış, iftira mahiyetindeki ifadelerle yapıyorlar. Değerli kardeşlerim ben tabii ki Cumhurbaşkanlığı makamında milletin seçtiği bir Cumhurbaşkanı olarak, bugün şahsıma, Başbakanıma, Genelkurmay Başkanıma ve bütün bu operasyon içerisinde yer alanlara karşı yapılan saldırıya sessiz kalamam. Bir siyasi partinin genel başkanı, bu ülkenin Cumhurbaşkanına, Başbakanına, Genelkurmay Başkanına ve onların nezdinde tüm askerlerimize akıl almaz ithamlarda bulunuyor, seviyesizce hakaretler yağdırıyor. Tek bir Mehmetçiğin bile burnunun kanamaması için gerekli hassasiyeti gösteren Türk Silahlı Kuvvetlerimizi ve hükümetimizi hedef alanlar, önce dönüp kimlerle yan yana olduklarına bir baksınlar. Açık söylüyorum; bunlar ancak ülkesine yabancılaşmış bir zihniyetin kalkıp da Genelkurmay Başkanımıza akla hayale gelmedik ifadelerle saldıran bu zat önce bir aynaya bakması lazım. Sen şu anda Genelkurmay Başkanımızın atılacak tırnağının bir paresi dahi olamazsın. Terörle Mücadele diyorsun, senin bugüne kadar terörle mücadele adına yaptığın bir şey var mı? Ama bizim Genelkurmay Başkanımız, subaylarımız dağlarda terörle, teröristle onlar mücadele ettiler. Mücadeleyi bunlar sürdürdüler. Sen sadece Ankara'dan kuru sıkı atıyorsun. Önce haddini bileceksin. Bir taraftan da milliyetçi ayaklarına takılacaksın. Bu nasıl milliliktir. Kendi Genelkurmay Başkanına edepten uzak bu denli ifadeleri yakıştırmak bir defa gerçekten akla izana sığmaz, böyle bir şey olamaz. Onun için ben de diyorum ki, miliyetçi olduğunu söyleyenler, şakşakçı olanları söylemiyorum, bu ülkenin ordusuna bu denli çirkin yakıştırmayı yapanları ben sizin takdirinize bırakıyorum. İnanıyorum ki bunlara gereken cevabı siz vakti saati geldiğinde verirsiniz."

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ''Suriye bizim arka bahçemiz mi?''

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Türkiye'nin tankları Kobani'de

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Erdoğan, CHP'nin eleştirilerine de tepki göstererek yanıt verdi. Erdoğan, "Öbür taraftan Sayın Başbakana, hükümete bu denli bir saldırı. Çanakkale ile bunu benzetme. Yahu Çanakkale ile bunun ne alakası var. Burada bu operasyon en akıllı şekilde yapılarak, bizim sınırımıza en yakın yerde, orada çok daha uygun bir yerde yerleşim yapılıyor. Hazırlıklar yoğun bir şekilde devam ediyor, proje çalışmaları yapılıyor, hemen o proje orada anında uygulanacak. Toprak kaybı falan hepsi yalan. Vakti saati geldiğinde inşaallah bir Süleyman Şah Türbesi ziyaretine gidersiniz" diye konuştu.

    Türbenin yeni arazisinin sahibi ortaya çıktı: "Satış işlemi 

    Yeni türbe için çalışmalara başlandı

    Esad yönetimi, YPG'den Şah Fırat izahatı istedi

    Karayılan: "Türkiye operasyon öncesi IŞİD'le de temas kurdu"

    YPG: "Şah Fırat Operasyonuna aktif katıldık"

    "Şah Fırat'a YPG desteği"ne Cumhurbaşkanlığından yalanlama

     

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow