hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Polonya, 7 gönüllünün ölmesinden İsrail'i suçladı

    KAYNAKCNN TÜRK

    Polonya Dışişleri Bakan Yardımcısı geçtiğimiz günlerde Dünya Merkez Mutfağından 7 üyenin Gazze'de öldürülmesiyle ilgili İsrail'e sert çıktı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    POLONYALI BAKAN YARDIMCISI OLAYIN BİR HATA OLMADIĞINI "CİNAYET" OLDUĞUNU SÖYLEDİ

    Dışişleri Bakan Yardımcısı Teofil Bartoşewski "Bundan bir hata olarak bahsedemezsiniz, bunun hakkında talihsiz bir olay olarak konuşamazsınız. Savcılığımızın ifadesine göre bu, yedi vatandaşın öldürüldüğü bir cinayet vakasıdır." ifadelerini kullandı.

    Polonya hükümeti aralarında Polonyalı bir gönüllünün de bulunduğu Dünya Merkez Mutfağı'na ait Gazze'de görev yapan 7 gönüllünün ölümünü "Cinayet" olarak nitelendirdi ve yeniden soruşturulmasını talep etti. Saldırı hakkında konuşan Polonya Dışişleri Bakan Yardımcısı Teofil Bartoşewski, İsrail'in tepkisinin yetersiz olduğunu vurguladı.

    "Polonya, biri Filistinli olmak üzere çeşitli ülkelerden yedi vatandaşın öldürülmesine verilen tepkinin yetersiz olduğunu düşünüyor. Bu nedenle uluslararası katılımla düzgün bir soruşturma yapılmasını ve bu davanın çok iyi bir adalet sistemi olarak kabul edilen İsrail hukuk mahkemelerine devredilmesini talep ediyoruz." dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İsrail, konuya dair yürütülen soruşturmada "Hatalı" olduklarını kabul etmiş ve saldırılarındaki rollerinden dolayı iki subayı görevden alıp üç kişiye de kınama cezası vermişti. Polonya Dışişleri Bakanı Yardımcısı, bunun bir hata olmayacağını vurguladı.

    Bartoşewski, "Bu, İsrail Savunma Kuvvetlerinin tüm temel operasyonel ilkelerinin mutlak ve kınanacak bir ihlalidir. Ve burada hiç şüphe yok ki, İsrail Savunma Kuvvetleri'nin iç kuralları olan tüm kurallar çiğnendi.'' şeklinde konuştu.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow