hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow
    Gökhan İlker Gökhan İlker

    Şerbetsiz tatlı!

    06.07.2014 Pazar | 15:27Son Güncelleme:

    Tangocular yarı finali rahat buldu. Belçika kendisinden bekleneni veremediği halde kolay bir çeyrek final elde etmişti ama bıktırıcı oyunları bir üst tura yetmedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ABD maçındaki iyi görüntülerinin ardından oyunlarını geliştirip daha istekli davranırlar diye bekleyenler yine yanıldı. Hâlbuki ellerindeki derinlikli ve genç kadroyla Arjantin’i elemeleri işten bile değildi.

    Arjantin dün maç boyunca takım savunmasında hep Belçika’dan daha iyiydi. Bireysel olarak oyuna damga vuran Di Maria ve Messi’nin durduğu anlarda işler zorlaşıyor. Ancak savunmayı yöneten gizli kahraman Mascherano, oyunu iki yönlü oynayan De Bruyne’u çok iyi marke ettiği gibi arkadaşları görev yerlerini boşalttığında kademeye girerek Arjantin’i savunmada ayakta tuttu.

    Arjantin dün takım savunması kadar markajda da başarılıydı. Mascherano De Bruyne’u, Demichelis Origi’yi, Zabaleta ise Eden Hazard’ı oyunun içinde eritti. Origi beklediği topları alamadı. Hazard ise kanat değiştirip topu terse taşımak dışında sahada neredeyse yoktu. Garay markajcı değildi ama her topta vücudunu siper etti ve savunmayı yönetti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Hazard turnuvanın en büyük hayal kırıklıklarından biri. Birçok kişi onun patlamasını beklerken o saha içinde amaçsızca dolaşıyor görüntüsü vermekten hiç rahatsız olmadı. Altın nesilin altın çocuğunun bu kadar etkisiz ve silik oynaması futbolseverler için de eziyet oldu.

    Higuain turnuvadaki ilk golünü çeyrek finalde attı. Di Maria’nın defansa çarpan asistinde Higuain’in biraz da gerisine düşen top için hafif gerilemesi ve anında karar verip köşeye harika bir şut çıkarması genç golcü adayları için canlı bir ders niteliğindeydi. Higuain dün tek derste ‘bitirici golcü’ nasıl olunur herkese öğretti. Higuan’in direkten dönen güzel şutuna üzülen Sabella’nın kendini geriye bırakarak yere yapışmaktan son anda kurtulması dünün en çok konuşulan görüntüsüydü.

    Messi, dün turnuvanın genelinde olduğu gibi devamlılığı olan bir görüntü sergileyemedi. Ancak Arjantinliler biliyorlar ki, ne zaman başları sıkışsa Messi peleriniyle gelip ortaya çıkabilir ve sorumluluğu alarak tüm takımı rahatlatabilir. Messi sahada gezerken bile peşine takılan Fellaini’yi oyundan düşürerek Arjantin’in orta sahayı rahatça geçip rakip kaleye ulaşmasını sağladı.

    Belçika’da savunmanın en iyi ismi takımın en yaşlısı olan Van Buyten’di. Kaptan Kompany yaptığı hatalarla saç-baş yoldurturken, gelişigüzel ileriye çıkartmak istediği topların ilkini kaptırınca gol olan vuruşu sadece seyretti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Arjantin karşısında Belçika’nın en iyi ve istekli ismi Kevin De Bruyne olurken, Vertonghen’de sol kanadı oldukça etkili kullanarak Origi ve Hazard’a iyi paslar attı ama bu pasları değerlendiren olmadı. De Bruyne maç boyunca pozisyon yaratmak için çırpındı durdu. İlk yarıdaki şutunu Romero zor çıkarırken, ikinci yarıda yaptığı ortayı dışarı atmaya çalışan Garay’ın kafası topu neredeyse kendi kalesine yolluyordu.

    Arjantin’in şimdi yarı finalde daha istekli, hızlı ve atak oynayan Hollanda karşısında zorlanacağını kestirmek için kâhin olmaya gerek yok. Di Maria’nın 30’uncu dakikada oyunu terk etmesi Arjantin’in tüm oyun anlayışının değişmesine neden oldu. Eğer oyunu dikine oynamayı seven Di Maria yarı finalde oynamazsa ibre Hollanda’dan yana gözüküyor.

    Arjantin, Messi’ye endeksli bir takım ama bu yıl iyi bir sezon geçiren Angel Di Maria, tangocuların en tehlikeli ataklarını yaratan ya da içinde olan adam olarak öne çıkıyor. Di Maria’sız Arjantin, şerbeti verilmemiş tatlı gibi. Tadı güzel ama eksik.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Daha önce bu turnuva kalecilerin kupası oldu diye yazmıştık. Genç Courtois’nın yediği golde hatası olmadığı gibi Messi’nin serbest vuruşu ve yine maçın sonunda karşı karşıya kaldığı Messi’nin şutunu güzel çıkardı. Yarı finalin diğer ismi Hollanda’ya turu getiren isim ise 119’uncu dakikada oyuna girerek 2 penaltı kurtaran yedek kaleci Tim Krul oldu. Krul şimdiden Hollanda’ya kahraman olarak dönmeyi garantiledi.

    Portakallar Krul’un Arjantin maçında da oynamasını istiyor. Ancak Louis Van Gaal dün yaptığı açıklamada Arjantin karşısında yine Cillessen’i oynatacağını Krul’un uzun zamandır penaltılara özel olarak çalıştığını açıkladı. Manchester United’ın yeni menajeri Van Gaal, “Krul uzun zamandır penaltı atışlarına çalışıyordu. Onun hazırlığını mahvedemezdik” diyerek uzatmanın son dakikasındaki ilginç değişikliği neden yaptığını da açıkladı.