hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow
    İdris Arıkan İdris Arıkan

    Fenerbahçe kapıyı araladı 

    26.11.2015 Perşembe | 23:59Son Güncelleme:

    İlk onbirler açıklandığında Fenerbahçeliler için hayal kırıklığının adı Mehmet Topal'dı. Neyse ki son Mersin maçının yıldızı Topal'ın sahada olmamasının nedeni hasta olmasıydı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Sürprizler bununla sınırlı değil, Volkan Demirel'in yerine kaleyi Fabiano koruyordu. Ama asıl sürpriz saha zemininin durumu, bu zemine uygun oyuncu da Fernandao'ydu. Sağnak yağış ve sular altındaki zeminde başladı oyun... İlk maçtaki Fenerbahçe görüntüsü yoktu sahada, ilk maça göre takım uyumu konusunda bir hayli ilerleme kat eden sarı lacivertliler, daha ilk dakikalarda karşı kalede baskıyı kurdu. 

    Diego ve Fernandao'nun kale önünde kaçırdıkları, Nani'nin serbest vuruşları ve Molde kalecisinin kurtarışları arasında ilk yarıda Fenerbahçe neredeyse 6 gol pozisyonu buldu. Önde basan Fenerbahçe seyircinin özlediği görüntüye yaklaşıyordu. İlk yarı boyunca özellikle orta sahada Diego'nun çabası görülmeye değerdi. Sağ ve sol kanattaki Gökhan Gönül ve Hasan Ali'nin gidiş gelişleri de dikkat çekiciydi. Fenerbahçe kanatları ne zaman hücumlara katılsa o zaman etkili bir görüntü çiziyordu. 

    Gol pozisyonları birbir harcanırken, ilk yarı üzülen taraf deplasmanda oynayan Fenerbahçe'ydi. Aksayan taraf ise, oyuna etki göstermek isterken, biraz da takımı yavaşlattığı görülen Nani ve Josef De Souza idi. 

    İkinci yarıda ise, ürkek başladı Fenerbahçe... İstanbul'daki Molde tecrübesi ve takımı yoran "yapay çim" etkisi derken Molde iki önemli pozisyonu kaçırıyordu. Fenerbahçe defansındaki sarı kart etkisi de sert Fenerbahçe baskısının önündeki engellerden biriydi. Fenerbahçe de etkili, kontra atak denemelerinde bulunurken, beklenmeyen gol, beklenen şekilde geldi. Fenerbahçe, ilk kez çok hızlı şekilde top çevirdi. Hızlı pas organizasyonu sonrası Alper Potuk'un ortasında Fernandao sahada olmasının nedenini izleyenlere gösteriyordu. Gol sonrası beklenen oldu, Molde Fenerbahçe kalesinde baskı kurdu. Goller de kaçırdı. Ama sahadaki "eski Bursalılar" etkisi Molde'nin gardını düşürdü. İkinci yine çok güzel bir organizasyon sonrası Ozan Tufan'ın ayağından geldi. Gol sonrası Molde maçı bırakırken, Fenerbahçelileri üzen gol haberi Amsterdam Arena'da Ajax- Celtic maçındandı. Berabere bitse Fenerbahçe ikinci tura çıkmayı garantileyecekti ama böyle de, Ajax'ın galibiyetinde de Fenerbahçe kapıyı ikinci tur için sonuna kadar araladı. Son not, Fenerbahçe defansı yine kalesinde gol görmedi. Kaleci Fabiano da ilk yarının başındaki tek pozisyon dışında gayet iyi bir performans gösterdi.