hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow
    İdris Arıkan İdris Arıkan

    Fenerbahçe stadında penaltıların gecesi

    24.01.2016 Pazar | 23:02Son Güncelleme:

    Dondurucu soğuk Fenerbahçe seyircisini de evine kapamış, stad sezon başından beri en boş günlerinden birini yaşıyordu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Fenerbahçe'de, Gökhan Gönül'ün eksikliği Şener Özbayraklı için bir şansken, Alper Potuk kenardayken Volkan Şen'in oyunda olması da, Nani'nin gribi de seyirciyi düşündürüyordu.

    Fenerbahçe bir "Saraçoğlu" başlangıcı yaptı. Rizespor kalesinde baskı kurdu. Ama goller Fenerbahçe seyircisi için şok niteliğindeydi.

    31 hafta sonra geçen hafta penaltı kazanan Fenerbahçe ilk yarıda -tartışılabilir ama- iki penaltı kazandı, ikisini de Fernandao gole çevirdi.

    İlk yarıda Rizespor Fenerbahçe kalesine gelemedi bile, ceza sahası içinde pozisyonu yoktu. Fenerbahçe takım defansı aynı devamlılıktaydı.

    Fenerbahçe için golü atan Fernandao dışında öne çıkan oyuncu var mıydı? Belki Mehmet Topal... Zaten takım defansı denilince aklımıza onu adı geliyordu.

    İkinci yarı ise ilk yarının bitişi gibi değil başlamadı, sonuç 2-1'di. Volkan'ın hatası sonrası Rizespor hediyeyi geri çevirmedi.

    Rizespor biraz kıpırdasa da, Fenerbahçe kalesine gelmeye çalışsa da, ikinci yarıda da standart Fenerbahçe takım savunması devredeydi.

    Tabi tek pozisyon dışında; orta sahadan gelen Ahmet İlhan Volkan Demirel'le karşı karşıya kaldı. Ama Volkan Demirel ilk goldeki hatasını çok zor bir kurtarışla telafi ediyordu.

    Fenerbahçe'de Van Persie oyuna sonradan girdi. Ama herhangi bir pozisyonda görünmedi, belki de yeterince top ulaştırılmadı. Şener Özbayraklı iyiydi ama bir "Gökhan Gönül" değildi.

    Sonuç olarak, Fenerbahçe- Rizespor maçını sarı lacivertliler takım defansıyla kazandı. Ama asıl akılda kalan goller penaltılarla geldi. Penaltıların gecesi oldu.

    Fenerbahçe iki maç fazlasıyla Beşiktaş'a 5 puan fark attı. Lider kalmaya devam etti.