hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow
    İdris Arıkan İdris Arıkan

    Golsüz Fenerbahçe, "kusursuz fırtınası"

    20.02.2016 Cumartesi | 21:56Son Güncelleme:

    Fenerbahçe son maçta kaldığı yerden devam edecekti ama maç başladığı anda herkes aynı soruyu sordu. Son 3 maçta ilk onbirde olan Van Persie'nin olmaması saha kenarındaki oyuncudan çok, Fenerbahçe taraftarının tepkisini çekiyordu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Maç başladığı gibi Fenerbahçe, "kusursuz fırtınası" başlıyordu. İlk yarı boyunca da bu oyunda tek eksik Fenerbahçe'nin golü bulamaması oldu.
    Fernandao'nun 8. dakikada kaçırdığı ilk pozisyondan sonra ilk yarıda net 7 pozisyon kaçırdı sarı lacivertliler.
    Bursaspor kalecisi Harun, "ben tek, siz hepiniz" der gibiydi.

    Sadece Fernandao değil, Fenerbahçe'nin Bursa'dan diğer transferi Volkan Şen'in de kaçırdığı pozisyonlar, "Fenerbahçe seyircisinin midesine kramplar girdirecek" nitelikteydi.

    Volkan Şen, iyi bir performans sergiledi, tabi son vuruşlar hariç.
    Fenerbahçe ayrıca, orta sahadaki baskıyla Bursaspor'u neredeyse ceza sahasına hiç yaklaştırmadı ve rakip kalede de etkili oldu.

    Beklenen bir senaryoydu ama Fenerbahçe'nin bitiricilik sorunu ilk yarıya damgasını vurdu.
    İkinci yarıda ise, maç geç başladı.
    İlk yarının sona ermesinin ardından, Bursaspor'un ikinci devrede hücum yapacağı taraf olan Fenerbahçe yarı sahası sulandı.

    Stat yetkilileri, sahanın diğer tarafını sulamayınca maçta görevli olan Türkiye Futbol Federasyonu temsilcisi itiraz etti.
    Temsilci, stat müdürü ile görüşerek Bursaspor yarı alanının da sulanmasını talep etti. Ancak görevlilerden olumsuz yanıt gelince ortalık karıştı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Sarı lacivertli takımın yetkilileri, "Eğer Bursaspor yarı sahası sulanmazsa ikinci yarıya çıkmayız" diye rest çekti.
    Ardından maç başladı, ikinci yarıda da tempolu bir Fenerbahçe vardı. Ancak Bursaspor'da alan buldu. İlk yarıya göre, daha dengeli bir oyun oldu. İki tarafta pozisyon buldu.

    Garip bir maçtı; Fenerbahçe, 8'i isabetli 30 şut çekerek bu alanda rekor kırmasına rağmen gol bulamadı. Fenerbahçe son iki dış saha maçında 5 puan kaybetmiş oldu. Sonuç mu, seyirci açısından belli olan, "Fenerbahçe'nin santraforu kim?" sorusunun cevabı teknik direktör açısından da net şekilde ortaya çıktı. Önümüzdeki maçlara bakacağız...