hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Alparslan Marx "uyum sorununu" hicvetti

    Alparslan Marx uyum sorununu hicvetti
    expand

    Türk kabare sanatçısı Alparslan Marx, "Integrator" adlı tek kişilik oyununu, Köln kentindeki Arkadaş Tiyatrosunda sahneledi.

    Oyununda Almanya'da yaşayan Türklerin uyum sorununu ve Türklerle Almanların bir birlerine karşı olan ön yargılarını esprili şekilde anlatan Marx, iki farklı toplumun aslında birlikte ne kadar güzel yaşadıklarının görmezlikten gelinmemesi gerektiğini belirtti.

    Marx, bu gösteriyi planlarken Almanya'daki 45 yıllık uyum sorununu esprili açıdan ele almayı, aynı zamanda dikkatleri bu soruna çekmek istediğini ifade etti.

    Almanya'da herkesin uyum konusunda konuştuğunu, ancak kimsenin bunun nasıl sağlanması gerektiğini bilmediğini kaydeden Marx, "Integrator" oyununda bu konuyu nasıl çözmek istediğini esprili şekilde izleyicilere anlatmak istediğini söyledi.

    İnşaat sektöründe çalışan bir iş adamı da olan Marx, Almanların yabancılara karşı besledikleri korkuların yersiz olduğunu ve Almanya'da yaşayan herkesin farklı olarak da mutlu ve huzurlu yaşayabildiğini örneklerle göstermek istediğini sözlerine ekledi.

    Yaklaşık 1,5 saat süren ve çok sayıda Almanın da izlediği oyun sonrasında Marx uzun süre alkışlandı.


    Diğer sahnelerde hangi gösteriler var?.. Öğrenmek için tıklayın...

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow