hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    ABD enflasyon verileri 2023 ne zaman, saat kaçta açıklanacak? FED öncesi kritik veri bekleniyor!

    ABD enflasyon verileri 2023 ne zaman, saat kaçta açıklanacak FED öncesi kritik veri bekleniyor
    expand

    ABD enflayon verileri için geri sayım başladı. Aralık ayına girilmesiyle birlikte binlerce yatırımcı, kasım ayı enflasyon verilerini beklemeye başladı. Piyasalara şuan için tedirgin yaklaşan yatırımcılar, açıklanacak olan ABD TÜFE verileri sonrasında yatırımlarına yön verecek. Peki, kasım ayı ABD enflasyon verileri ne zaman açıklanacak? İşte detaylar.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Kasım ayı ABD enflasyon verileri, altın, dolar, borsa ve kripto para yatırımcıları tarafından yakın mercek altına alınmaya devam ediyor. Küresel piyasalar tarafından merakla beklenen kasım ayı ABD TÜFE kararıyla birlikte yatırımcılara yön sinyali verecek. Fed’in yılın son faiz kararı öncesi ABD’nin Kasım ayı enflasyon verileri bugün açıklanacak.

    ABD ENFLASYON VERİLERİ SAAT KAÇTA AÇIKLANACAK?

    Kasım ayı ABD Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) verileri için tarih belli oldu. Buna göre; ABD enflasyon verileri 12 Aralık 2023 Salı günü saat 16.30'da açıklanacak. Bu haftanın veri gündeminin başında bugün açıklanacak ABD enflasyonu ve Çarşamba açıklanacak ABD Merkez Bankası (Fed) faiz kararı toplantısı yer alıyor. Perşembe 16.15’te açıklanacak Avrupa Merkez Bankası (AMB) faiz kararı da yakından takip edilecek. AMB’nin de faizleri yüzde 4.5 seviyesinde sabit tutması bekleniyor.

    ANALİSTLERİN ENFLASYON BEKLENTİSİ NE YÖNDE?

    Kasım ayında ekim ayına göre değişmediği, yıllık bazda ise yüzde 3,2’den yüzde 3,1’e yavaşladığı tahmin ediliyor. Çekirdek TÜFE’de ise aylık yüzde 0,3, yıllık yüzde 4,0 artış açıklanması bekleniyor. ABD’de aylık tüketici enflasyonunun yatay seyretmesi ve enflasyon beklentilerinin düşmesiyle Fed’in faiz indirimlerini değerlendirmesinin önü açılacak. Beklentilere paralel bir gerçekleşmenin Fed’in Aralık toplantısında da faizleri yüzde 5.5 seviyesinde sabit tutması beklentisini kuvvetlendireceği ifade ediliyor. Ancak ABD Merkez Bankası Fed’in Başkanı Jerome Powell, yüksek enflasyonun ABD’deki ekonomik toparlanma için “ciddi bir tehdit” olduğunu ve Fed’in enflasyonu dizginlemek için gerekeni yapacağını söyledi.

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow