hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Yeni asgari ücret hesaplaması 2022: Asgari ücret zam oranı ne kadar olacak?

    Yeni asgari ücret hesaplaması 2022: Asgari ücret zam oranı ne kadar olacak
    expand

    Cumhurbaşkanı Erdoğan, asgari ücrete zam yapılması için talimat verdiğini, çalışmalar gerçekleştirildiğini ve çalışmalar neticesinde asgari ücret zammının duyurulacağını belirtti. Peki, asgari ücret zammı ne kadar olacak? İşte zam oranlarına göre yeni asgari ücret olasılıkları…

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Asgari ücrete gelecek zamma ilişkin beklentileri Cumhurbaşkanı Erdoğan Kabine Toplantısı sonrasında netleştirdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, talimat verdiğini ve asgari ücrete ilişkin zammın yapılacağını belirtti. Bu gelişme sonrasında gözler asgari ücrete yapılacak zam oranına çevrildi. Asgari ücrete yılbaşında yüzde 50 oranında zam yapılmış ve 4253 liraya çıkarılmıştı.

    ERDOĞAN’DAN HEM İŞVERENİ HEM İŞÇİYİ KORUYACAK ÇALIŞMA SİNYALİ

    Cumhurbaşkanı Erdoğan kabine toplantısı sonrasında yaptığı açıklamada zammın nasıl gerçekleşebileceğine yönelik ipuçları verdi. Erdoğan “Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığımızdan işveren tarafıyla görüşülerek asgari ücretin yeniden değerlendirilmesini istedim. Asgari ücret artışı yapılırken bakanlığımız özellikle belli sayıya kadar personel çalıştıran işverenleri gözetecek bir yöntem de geliştirecektir. Böylece yapılan artışın istihdamda herhangi bir olumsuz etkiye yol açmasına da meydan verilmeyecektir” dedi. Belli sayıya kadar personel çalıştıran işverenleri gözetecek bir yöntemin geliştirileceğini belirten Erdoğan, SGK primlerinde esneklik yapılarak zammın devlet tarafından da desteklenmesinin önünün açılabileceğinin sinyalini vermiş oldu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ENFLASYON FARKI YÜZDE 23.5

    Mayıs ayı itibarıyla yıllık enflasyon yüzde 73.5 olarak gerçekleşmişti. Yıl başında yüzde 50 zam alan asgari ücretli çalışanlar böylece bir olasılık olarak en düşük yüzde 23.5 oranında zam alabilecekler. Bu sadece ihtimallerden biri olarak karşımıza çıkıyor. Asgari ücret komisyonunda değerlendirmeler yapılırken sadece yılbaşından bugüne değil, Temmuz-Aralık aylarını da gözeten bir kararın çıkması bekleniyor. Böylece asgari ücrete daha yüksek zam yapılması gündeme gelebilir.

    ZAM ORANLARINA GÖRE YENİ ASGARİ ÜCRET HESAPLAMASI
    Yeni asgari ücret hesaplaması 2022: Asgari ücret zam oranı ne kadar olacak

    Yeni asgari ücret hesaplaması 2022: Asgari ücret zam oranı ne kadar olacak

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow