hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Türkiye'de 1 günlük "milli yas" ilan edildi

    Türkiyede 1 günlük milli yas ilan edildi
    expand

    Başbakan Ahmet Davutoğlu, Peşaver'deki bir okula Taliban tarafından düzenlenen baskında 148 öğrenci ile öğretmenin öldürülmesi nedeniyle yarın Türkiye'de 1 günlük "milli yas" ilan edileceğini bildirdi. 14 Aralık operasyonu ile ilgili de konuşan Davutoğlu, "Fethullah Gülen'le ilgili soruşturmada yargı gereğini yapacak" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Başbakan Ahmet Davutoğlu, Çad Başbakanı Kalzeube Payimi Deubet ile ortak basın toplantısı düzenledi.

    Başbakanlık'ta gerçekleştirilen basın toplantısında Başbakan Ahmet Davutoğlu, 14 Aralık operasyonu kapsamında Fethullah Gülen hakkında kırmızı bülten hazırlığı olup olmadığı sorusu üzerine, "Fethullah Gülen ile de ilgili soruşturma neyi gerektiriyorsa mutlaka yargı onun gereğini yapacak. Bizim buradan şu veya bu yorumda bulunmamız doğru değil, ancak yargı süreci içinde bir talep söz konusu olursa kırmızı bülten veya diğerleri, herhangi bir suç söz konusu olduğunda hangi işlem yapılıyor ise hiçbir ayrım gözetmeden eşit durumdaki bir vatandaşa ne uygulama yapılırsa o yapılır. Bu konuda da kararlılığımız kesindir" dedi.

    Pakistan'da Taliban okul bastı

    Milli Yas ilan edildi

    Konuşmasının başında Pakistan'da meydana gelen okul baskınında hayatlarını kaybeden öğrenci ve öğretmenler için yarın Türkiye'de milli yas ilan edileceğini açıklayan Başbakan Davutoğlu şunları söyledi: "Dost ve kardeş Pakistan'da terör saldırısında hayatlarını kaybeden öğrencilerimiz, öğretmenlerimiz için bir kez daha taziyelerimizi iletmek istiyorum. Türkiye ve Pakistan hangi konuda olursa olsun hangi felaket veya saldırı ile karşı karşıya kalırsa kalsın her zaman omuz omuza olmuştur. Her zaman dayanışmanın en güzel örneklerini sergilemiştir.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    PKK, tek tek isim verdi: "şehri terk edin"

    Ben bütün milletimiz adına dost ve kardeş Pakistan halkına bir kez daha taziyelerimi sunuyorum. Bu saldırıyı gerçekleştiren barbarca saldırıyı gerçekleştirenleri bir kez daha en şiddetli şekilde kınıyorum. Yarından geçerli olmak üzere Pakistan ile dayanışmamızı ifade etmek üzere bir günlük milli yas ilan etme kararı aldık. Bu oradaki hayatlarını kaybeden o küçük öğrencilerimiz, değerli misyon ifade eden öğretmenlerimiz için hissiyatımızı paylaşmak için yapılabileceklerin en asgarisidir. Bugün Navaz Şerif ile de görüşmeyi planlıyorum. Ne gerekiyorsa ne çalışma yapmak gerekiyorsa Türkiye Pakistan ile dayanışmasını sürdürecektir."

    Erdoğan'a balkondan 'el hareketi' davası ertelendi

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow