hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow
    Emre Tilev Emre Tilev

    Transferde bugüne tek cümle ile bakış

    04.01.2017 Çarşamba | 16:53Son Güncelleme:

    Hep transfer, her yer transfer ama sorun büyük para nerede ?

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Bakınız sıcak gelişmeye:

    Beşiktaş, Fenerbahçe ve Galatasaray’ın Finansal Fair Play (FFP) anlaşmaları nedeniyle yaşadıkları sıkıntılar Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) ve kulüpler tarafından UEFA’ya taşındı. UEFA’yla yapılan görüşmelerde 3 Büyük kulüp yöneticileri ülkede döviz, 15 Temmuz darbe girişimi ve bombalama eylemleri nedeniyle gelir konusunda büyük sıkıntılar meydana geldiğini, bu durum yüzünden anlaşmaların istenildiği şekilde sonuçlanmasının zor olduğunu bildirdi. UEFA da söz konusu problemleri, Mayıs ayındaki değerlendirmede dikkate alacağını söyledi.

    Önce kesin bitenlerin en sıcağı : Beşiktaş Kulübü, Hırvat futbolcu Matej Mitrovic ile 4.5 yıllık anlaşma sağladı. Bonservisi için 3 milyon Euro ödenen 23 yaşındaki futbolcuya bu sezon 500 bin Euro önümüzdeki sezondan itibaren ise 1 milyon Euro ödeneceği belirtildi. Peki iş yapar mı? Evet başarılı olur. Bir kere yüksek toplarda etkin. İlk topu oyuna sokma sorunu Beşiktaş’ta azalır.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Hırvatistan'da geleceğin futbolcuları arasında gösterilen Mitrovic'in kariyerinden…Futbola ülkesinin takımı Cibalia'1da başlayan 10 Kasım 1993 doğumlu Matej Mitrovic, 2013 yılında HNK Rijeka takımına transfer oldu.

    Stoper bölgesinde oynayan Mitrovic, Hırvatistan Milli Takım'ının bütün alt yaş kategorilerinde forma giydi. Mitrovic, 1 kez de Hırvatistan A takımı formasını giydi.

    Bu sezon 25 maçta forma giyen Matej Mitrovic 2 de gol attı.

    VE TRANSFER:

    Sneijder’in menajeri Albers:  Sneijder'in sarı-kırmızılılarla 1 sene daha sözleşmesinin bulunduğunu anacak kendisine 2 ciddi teklifin de bulunduğunu ifade etti. Ayrılma bedeli 7.5 milyon Euro.

    İspanyol El Mundo Deportivo Gazetesi, Beşiktaş'ın Brezilyalı oyuncusu Adriano ile ilgili yazdığı haberde, Brezilyalı yıldızın İstanbul'dan terör yüzünden ayrılmak istediğini iddia etti.

    Ben Arfa yaptığı açıklama ile takımdan ayrılmayacağını ve PSG için savaşacağını belirtti.

    Eto artık kabak tadı verdi. Eto Beşiktaş antrenmanını izliyor mesaj veriyor. Şenol Hoca bizim aradığımız değil diyor. Fikret Orman teklif yapmadı ama taraftar bekliyor, Antalyaspor cephesi Kerim-Necip-Ömer diyor. Eto bu üç isme değer mi diye sormak geliyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Galatasaray Antalya kampını başlattı. Afrika uluslar kupasına giden Chedjou yok. Ve Yasin. Acaba konuşulsa zaman tanınsa bu kadar kolay ve çabuk mu Yasin ismi çizilmeli…

    Yeşil Burun Adaları Milli Takımı forması giyen ve Hollanda pasaportu da taşıyan Rodrigues, hayranı olduğu Sneijder ile oynama şansını tepemeyeceğini söyleyerek kulübüne rest çekti. Galatasaray’da iş yapar mı… Evet. Ama bu teknik adam ile zor.

    Trabzonspor hızlı başladı iki önemli transfer yaptı:

    SAĞ BEK JOAO PEREİRA: Trabzonspor kulübü serbest oyuncu statüsünde bulunan  ile 1.5 yıllık anlaşmaya varıldığını açıkladı.Bu anlaşma karşılığında bu sezonun geri kalanı için oyuncuya 480 bin Euro, gelecek sezon için ise 950 bin Euro ödeneceği ifade edildi.

    SOL BEK EMMANUEL MAS ile ise 3.5 yıllık sözleşme imzalandı. Bu transfer için Arjantinli oyuncunun kulübü San Lorenzo'ya 1.5 milyon Euro ödeneceği ifade edildi.

    Emmanuel Mas'a ise sezonun geri kalanı için 986 bin Euro, önümüzdeki üç sezon için ise yılda 1 milyon 272 bin Euro garanti ücret ödeneceği KAP'a yapılan açıklamada yer aldı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ve Mehmet Ekici, B.Munih alt yapısının tozunu yutmuş bu isim şimdi Fenerbahçe’de. İş yapar mı? Kesinlikle. Peki Trabzonspor Avrupa düşünde ise bu oyuncuyu niye sattı. Para tek neden değil bence…

    Lider sessiz ve derinden yürüdü. Transferde Egemen ile el sıkıştı. İki yaşlı stoper olacak ama tecrübe bu mevkiler için çok önemli. Hatırlayınız Cahill-Tony Adams-Popescu –Puyol vs…İş yapacaktır.