hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow
    Emre Tilev Emre Tilev

    Üç takım üç hikaye: Hapoel Beer-sheva, Krasnodar ve Olympiakos

    12.12.2016 Pazartesi | 16:50Son Güncelleme:

    UEFA Avrupa Ligi'nde temsilcilerimiz Beşiktaş, Fenerbahçe ve Osmanlıspor'un rakipleri belli oldu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    16 ŞUBAT 2017 PERŞEMBE HAPOEL-BEŞİKTAŞ 
    RÖVANŞ : 22 YADA 23

    Batı Şeria’yı bilir misiniz, bilmez miyiz … İşte oranın dibinde bu İsrail takımı. Been –Sheva Hapoel çok etkili bir rakip. Kolay lokma değil. Olympıakos takımını şampiyonlar ligi dışına ittiler. Sonra Celtic karşısında 5-2 kaybetip devamında 2-0 kazandılar az kalsın turu geçip şampiyonlar ligi diyorlardı. Olmadı. Önemli silahları var. Etkili ve son vuruş becerisi yüksek oyuncuları. Maçlarında taraftarları onları yalnız bırakmıyor. Son 6 maçını kaybetmedi. 4-3-3 formatı ile oynamayı seviyor. Pas yapmayı ve isabetli pası seven bir anlayışları var.

    Ve kadroları :Üç takım üç hikaye: Hapoel Beer-sheva, Krasnodar ve Olympiakos

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Beşiktaş, Fenerbahçe ve Osmanlıspor'un Avrupa Ligi'ndeki rakipleri belli oldu

    Özet ile kolay lokma değil. Dikkat gerek . Takım Artur Vasermil stadında oynuyor. 12500 seyirci kapasiteli minik bir stat. Takımın başında Barak Bakhar çalıştırıyor. Piyasa değeri 1o milyon Euro . Teknik adamları daha 37 yaşında ama cesur futbolu seviyor. Özellikle 8 yabancı ile mükemmel bir uyum yakaladı. İsrailli oyuncuların yetenek seviyeleri kısıtlı. Resimde altlarındaki değerler bu yıl ki 10 üzerinden performansları.

    16 ŞUBAT 2017 PERŞEMBE KRASNODAR-FENERBAHÇE

    RÖVANŞ : 22 YADA 23

    Kendi Ligi tamamlandı. Ligi 4. Sırada bitirdi. Mart ayına kadar maç yok . Bu sürede belki ülkemize gelerek antrenmanlar yapacaklar. Rus temsilcisi maçlarını Kuban stadında oynuyor kapasite 28 bin. Teknik adam Rus İgor Shalimov. Özellikle savunma anlayışına önem veren bir isim. 47 yaşında. Takımın değeri 95 milyon Euro. Takımda genel yapıya bakarsak öne çıkan isimler yabancı. Kadroda 14 farklı ülkeden futbolcu var. Son altı haftaları beraberlikler ile geçti. Üç takım üç hikaye: Hapoel Beer-sheva, Krasnodar ve Olympiakos

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Bu arada en önemli nokta Şubat ayında ilk maç evinde oynayacak takım avantajlı. Neden mi? Hava çok soğuk olacak ve Kiev örneğinde olduğu gibi soğuk takımımız Fenerbahçe’yi etkileyebilir. 
    Takım pozisyonlar karşısında hızlı tepki veriyor. Geri dönüşü iyi. Kontrada etkililer. Özellikle son vuruş becerileri iyi. Bireysel yeteneklerine dikkat. Agresif ısıran bir takım değiller. Ofsayt taktikleri yok kadar az. Topa sahip olma oranları ve uzaktan şut çekme becerileri orta seviyede.

    16 ŞUBAT 2017 PERŞEMBE OLYMPIAKOS-OSMANLISPOR

    RÖVANŞ : 23 ŞUBAT PERŞEMBE –ANKARA

    Kendi liginde lider. Etkili bir taraftar topluluğu var. Bize en yakın deplasman. Karaiskakis stadını bayram yerine çeviriyorlar. Osmanlı eşleşmeleri enteresan. Fethe hazır mıyız? İşin şakası belki ama bu hava olacak. Taraftarları çok milliyetçi. Takıma gelince. P. Bento çalıştırıyor. 47 yaşşındaki Portekizli teknik adam 82 milyon Euro piyasa değerine sahip takımı iyi tanıyor mu ? İki yıl önce Pereira ile çalışmışlardı. Portekizli hocaları seviyorlar. 19 yabancı oyuncuları var.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Üç takım üç hikaye: Hapoel Beer-sheva, Krasnodar ve Olympiakos

    32.115 KAPASİTELİ STATI ADETA TARAFTAR MEŞALE VE SİS BOMBALARI İLE HER MAÇ YAKIYOR. 


    Agresifler. Şampiyonlar liginden elenerek bu noktaya geldiler. 1 maç eksikleri var ama liderler. Mustafa Reşit Akçay’ın takımı için çıkabilecek en sert kura. Ama zaten hangi maç kolay ki artık. Atak organizasyonlarında kanat kullanıyorlar. Savunma bekleri çok güçlü. Stoperleri etkin. Orta alanda dinamizmi zaman zaman kaybetseler de sonra toparlanıyorlar ve kontra topları iyi kullanıyorlar. Son 6 hafta içinde hiç kaybetmediler. Seba golcüleri. Costa kemik. Seba asist özelliği güçlü. Leali ona iyi eşlik ediyor. Fortounis –Seba ve Miliyoviç isimlerine dikkat.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Üç takım üç analiz. Bu yol Stockholm yolu. Kolay olmayacak. Ama imkansız da değil.

    O zaman VİRA BİSMİLLAH