hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow
    Esra Öz Esra Öz

    Kafatasını açmadan yapılan beyin damar hastalıklarındaki tedavi edilebiliyor

    30.09.2021 Perşembe | 10:16Son Güncelleme:

    Kafatasını açmadan yapılan işlemlerle hastaların yaşam konforunu artıran bu tekniklerin birçoğunu Türk hekimler geliştiriyor. Beyin damar hastalıklarının tedavisindeki son gelişmeleri, Türk hekimler dünyaya anlatıyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Beyin krizi (beyin damar tıkanmaları veya kanamalarına bağlı inme, felç) olarak bilinen hastalıkların tedavisinde kafatası açılmadan bıçaksız müdahale imkanı sunan girişimsel nöroradyolojideki son gelişmeler uluslararası olarak düzenlenen Dünya Canlı Nörovasküler Konferansı (World Live Neurovascular Conference) toplantısında anlatılıyor.

    Girişimsel Nöroradyoloji alanında dünyada Türkiye’yi lider konumda tutan Türk hekimleri, Prof. Dr. Işıl Saatçi, Prof. Dr. Saruhan Çekirge, Prof. Dr. Civan Işlak, Prof. Dr. Naci Koçer ve Prof. Dr. Osman Kızılkılıç, ABD, Çin, Fransa, Arjantin’den doktorlarla birlikte geliştirdikleri ve tıp literatürüne giren yeni tedavi yöntemlerini WLNC Kongresinde anlatacaklar.

    Kafatasını açmadan yapılan beyin damar hastalıklarındaki tedavi edilebiliyor

    “Beyin damar hastalıklarının tedavisini yüksek teknolojik ve bıçaksız ameliyatlarla tedavi ettiğimiz alan”

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    “Girişimsel nöroradyolojide dünya lideri olan Türk doktorların düzenlediği alanında tüm dünyadaki en önemli canlı nöroendovasküler cerrahi eğitim platformu” diyen Prof. Dr. Civan Işlak, “Girişimsel Nöroradyoloji ‘beyin krizi' olarak adlandırılan rahatsızlığa sebep olan beyin damar baloncukları (anevrizma), damar yumakları (arteriyovenöz malformasyon) ve beyin damar tıkanıklıkları gibi ciddi beyin damar hastalıklarının tedavisini yüksek teknolojik ve bıçaksız ameliyatlarla tedavi ettiğimiz alan” diyor.

    Yeni geliştirdikleri teknikleri Işlak, şu şekilde anlatıyor: “Geliştirdiğimiz tedavi teknikleri sayesinde, dünyanın en iyisi olarak kabul edilerek pek çok ülkedeki önemli tıp merkezlerinden Türkiye’deki merkezlerimize gelen uzman doktorlara eğitim veren bir yapıya dönüşmesini sağladık.”

    “Önemli tıp merkezlerinde çalışan yüzlerce doktor bizim ekiplerimizin çalıştığı merkezlere geliyor”

    Geliştirdikleri tedavi metotlarının, tüm dünyadaki hekimler tarafından kabul gördüğünü söyleyen Prof. Dr. Saruhan Çekirge, “Özellikle son 20 yılda ABD, Kanada ve İngiltere, Almanya, Fransa, İtalya gibi tüm ileri Avrupa ülkeleri ile İsrail ve Ortadoğu ülkeleri, Hindistan, Japonya, Güney Afrika, Latin Amerika ülkeleri, Avustralya, Çin’den önemli tıp merkezlerinde çalışan yüzlerce doktor konuyla ilgili eğitim almak üzere Ankara veya İstanbul’a bizim ekiplerimizin çalıştığı merkezlere geliyor. Eğitimin verildiği doktorların bağlı oldukları klinikler arasında Harvard Hastaneleri, Yale Üniversitesi hastanesi, Mayo Clinic, Cleveland Clinic, Barrows Neurological Enstitüsü, California Üniversitesi Los Angeles ve Oxford Üniversitesi gibi dünyanın en önemli tıp merkezleri de var. ABD’de 20’nin üzerinde tıp merkezinde, Avrupa’daki 10’larca önemli tıp merkezlerine davet edilerek seçilmiş hastaların kapalı damar içi beyin operasyonlarının gerçekleştirilmesinde yardımcı oluyoruz” şeklinde bilgi veriyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    “Canlı olarak beyin ameliyatları yapılacak”

    Bu konferansın her sene başka bir kıtada yapıldığını kaydeden Prof. Dr. Naci Koçer, “Kasık damarından girilerek yapılan endovasküler (kapalı) beyin ameliyatlarını dünyanın birçok ülkesinden gelen sayıları binin üzerindeki kişiye varabilen hekimlere, canlı olarak izleterek eğitim veriyoruz” diye konuşuyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    “Hastalar için yeni çözüm yolları, operasyonlarla gösterilecek”

    “Beyin damar hastalıkları olan hastalar için yeni çözüm yolları, örnek vakalar üzerinden canlı yayında yapılacak operasyonlarla gösterilecek” diyen Prof. Dr. Işıl Saatci, “Her yıl farklı bir kıtadaki ülkede organize ettiğimiz WLNC’yi, 2020 yılında pandemi nedeniyle ilk kez online olarak düzenlendik. Rekor bir katılımla 72 farklı ülkeden 17 bin kişi tarafından izlendi” şeklinde bilgi veriyor.

    Toplantıda, bu sene canlı yayınlanacak nöroendovasküler ameliyatlar Arjantin, Fransa ve İstanbul’da yapılacak. Çin’deki hekimler bu yayını toplantı salonundaki ve WLNC TV’deki tartışma ile izlerken, diğer ülkelerdeki hekimler gerçek zamanlı olarak www.wlnc.org adresinden ücretsiz olarak kayıt yaptırıp izlenebilecek.