hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow
    Esra Öz Esra Öz

    Mutlu olmak için neler yapabilirsiniz?

    03.07.2019 Çarşamba | 16:47Son Güncelleme:

    Hayatın en güzel kısımlarını pek çok kez hatalar sayesinde görürüz. Bizi aklımıza bile gelmeyen noktalara götüren itici güç hatalarımız olabilir. Her çeşit hata; küçük, büyük, orta ve oturma odana dahi sığmayacak kadar devasa olanlar. Seni küçük bir çocuk gibi aldatan veya öfkeden delirten hatalar. Hata hayatımızın ritmini değiştirebilecek can sıkıcı ama gerekli hatalar. Bizi büyüten, dev gibi yapan, hatalardır. Bizi bayağı bayağı bilge yaparlar.  Hatalarımızın bile mutluluk kaynağını olabileceğini hiç düşündünüz mü?

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İşte hataların faydalarını “Sizi Mutluluk Denizinde Yüzdürecek Eğlenceli Şeyler” isimli kitapta yazıyor. Başarılardan çok hatalardan ders çıkardığımız söyleniyor. Hata yapmak gerçekten çok faydalı diye de ekleniyor.

    Gerçekten, hata yapmak başına gelebilecek en büyük şey

    Kitapta bu konuda şunlar ekleniyor:

    ·         Hata yaptığında hep şunu hatırla: yine yeni yeniden ayağa kalkmalısın, daima yukarıya.

    ·         Kendini aptal gibi hissetmemelisin.

    ·         Yeniden deneyecek güce sahip olduğunu bilmelisin.

    ·         Bu dünya hata yapmaktan korkmayan daha çok insana ihtiyaç duyuyor.

    ·         Sen cesur bir hatalısın.

    ·         Birkaç sene sonra aslında korktuğun için yapmadığın şeyleri hatırlayacaksın.

    ·         Hata yapmamak seni sıkıcı ve ruhsuz bir insan haline getirir.

    ·         Hata yapıyorsan ne mutlu sana, demek ki en azından denedim.

    Mutlu olmak için neler yapabilirsiniz

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Kendi kendinden memnun ol

    Mutlu olmanın başka bir yolunun da mükemmel olmadığını kabul etmekle başladığı hatırlatılıyor. Kitaptaki kendimiz olmanın güzellikleri üzerine öneriler kulağa küpe olacak şekilde anlatılıyor:

    Farklılıkların değerini bil, seni benzersiz kılanlar onlar. Yalnızca tek bir hayat var ve başka bir sen yok. Seni sevenler, seni sen olduğun için seviyorlar, başkası olduğun için değil. Oscar Wild’ın dediği gibi “Kendin ol, diğer herhangi bir kişi zaten olunmuştur.” Seni gerçekten mutlu edenlere daha fazla zaman ayır.

    Mutlu olmak için aile ile zaman geçirmenin faydalı olduğu söylenirken, kimi zaman kıpır kıpır bir müziğin eşlik etmesiyle bunun artıracağı hatırlatılıyor.

    Hedef belirlemenin mutlulukla bir ilgisi olmalı, ona ulaşmaya çalışmak mutluluk verici. Zor olsa da sonu tatlı gidecektir.

    Sizi Mutluluk Denizinde Yüzdürecek Eğlenceli Şeyler, aslında kitaptan öte bir gülücük, kendine tuttuğun bir ayna, bir hediye, bir defter, kesip saklayabileceğin tavsiyeler, ilham veren motive eden çıkartmalar, anın tadını çıkartmanı sağlayacak tavsiyeler kısaca kendini iyi hissetme rehberi diyebiliriz. İçten bir arkadaşının tüm samimiyetle sana öğütler verdiğini düşün. Mutluluğa ulaşma kurallarının aslında resimli hali. Hata yapmanın güzel yanlarını görmemizi sağlarken cesaret derken saçma sapan adımlar atmamızı da engelliyor. Küçük anların tadını çıkartmamızı öğütlüyor yarın yokmuşçasına sevmenin güzelliklerini anlatıyor. Kendimizi mutlu etmek için aslında daha çok vakit ayırmamız gerektiğini söylüyor arada kendimizi gülümsetmek için bazen kuralları asabilmemizi hatırlatıyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Zor zamanlar üst üste gelse de içerisinden bir iyilik çıkartabilmemizi hatırlatıyor. Bir solukta okunup tekrar tekrar başucunda tutulacak tarzda bir kitap, aslında bir dost. Çıkartmaları görebileceğimiz yerlere yapıştırdığımızda günümüz zorlaştığında kendimizi üzgün hissettiğimizde ya da biraz cesarete ihtiyaç duyduğumuzda karşımızda durup bize öğüt verecek tek bir cümleyle hayatımızı güzelleştirecek bir kitap. Kendinize bir güzellik yapın yanında güzel bir kahveyle bu kitabın tadını çıkartın.