hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow
    Murat Erdör Murat Erdör

    İş görüşmeleri zorlaşıyor!

    11.01.2019 Cuma | 11:00Son Güncelleme:

    Teknolojik gelişmeler ve dijital dönüşümün etkisiyle iş dünyası yeni bir forma kavuştu ve iş görüşmelerinde geleneksel yetkinliklerinin yanı sıra dijital beceriler de sorulmaya başlandı. Diğer bir deyişle iş görüşmeleri daha zor bir hal alıyor ve almaya da devam edecek. Geleceğin iş dünyasında iyi bir kariyere sahip olmak hangi şartlar mı gerekiyor, birlikte bakalım…

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Her şeyin başı kodlama

    Yazılım hemen hemen hayatımızın her alanında kullanılıyor. Teknolojik ve dijital ürünlerin temelini ise kodlamalar ve yazılımlar oluşturuyor. Gelecekte çalışma hayatının aktif bir üyesi olmak için kodlama dilini bilmek vazgeçilmez bir unsur olacak. Özellikle teknik işler özelinde kodlama dillerine iyi derecede hâkim olanlar ve bunları doğru stratejiler ile uygulayanlar geleceğin iş dünyasında aranan yüzler olacaklar.

    Giderek büyüyecek

    İyi bir kariyere sahip olmak istiyorsanız uygulama geliştirme konusunda da iyi bir donanıma sahip olmanız şart. Günümüzde büyük, orta veya küçük ölçekli kurum ve kuruluşlar verdikleri hizmetlerle doğru orantılı olarak dijital dünyada birtakım uygulamalar geliştiriyor, bu alanda yatırımlar yapıyor. Dolayısıyla gerek rekabet gerekse dijital dünyada yer bulmak amacıyla bu alan giderek büyüyecek.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Dijital tasarımcıların önemi artıyor

    Dinamik kullanıcı ara yüzleri ile kurum ve kuruluşların felsefesini yansıtan yaratıcı tasarımlar dijital dünyada ilgi gören unsurlar. Dolayısıyla şirketler müşteri kitlesine ve potansiyel müşteri kitlesine ulaşmak için iyi bir görünüşe sahip olmak istiyorlar. Dijital tasarım noktasında kendisini geliştiren bireyler, birçok iyi şirkette kendilerine yer bulabilecek.

    Planlama her zaman önemli

    Gelecekte iyi bir kariyere sahip olmak istiyorsanız etkili bir proje ve ürün yöneticisi olmanız gerekiyor. Ortaya koyulan her dijital projenin ve ürünün hedef kitleye yönelik stratejik planlamasını doğru bir biçimde yapmanız önem taşıyacak. Bu yetkinliğe sahip olan kişiler, geliştirilen proje ve ürünlerin pazarlanması hususunda da etkili olacak.

    Dijital trendleri takip edin

    Teknolojik gelişmeler ve dijital dönüşümün de etkisiyle artık geleneksel pazarlama yöntemlerini yanında dijital pazarlama yöntemlerini de konuşur olduk. Dolayısıyla dijital dünyada adı geçen tüm trendlere hâkim olmalı, sosyal medyayı etkili bir biçimde kullanmalısınız. Çok daha ucuz maliyetlerle, daha büyük kitlelere sınır tanımadan hitap etmenizi sağlayan dijital pazarlama uzun yıllar güncelliğini yitirmeyecek.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Veri madencileri aranıyor

    Dijital dünyanın sağladığı en büyük avantajlardan birisi de hedef kitleyi bir genelden çıkarıp kişiselleştirebilmesi. Kurum, kuruluş ve işletmeler demografik ya da jeolojik bilgilerden ziyade psikografik temelli bilgilere sahip olmak istiyorlar. Buna doğru orantılı olarak Büyük Veri (Big Data) dünya çapında giderek önem kazanan ve büyüyen yapısıyla dikkat çekiyor. Veri madenciliği konusunda kendisini iyi derecede yetiştirmiş ve değerli bilgiyi diğer bilgilerden ayırabilen kişiler, geleceğin iş dünyasında vazgeçilmez isimler arasında yerini alacak.