hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow
    Reha Erus Reha Erus

    #MeToo akımının ilk zaferi

    27.05.2019 Pazartesi | 12:18Son Güncelleme:

    Toplam 93 kadına cinsel tacizde bulunan Hollywood’un ünlü eski yapımcılarından Harvey Weinstein’in toplam 44 milyon dolar (267 milyon TL) tazminat ödemeyi kabul etmesi #MeToo (#Ben de) hareketinin zaferi olarak sevinçle karşılandı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Harvey Weinstein cezaevine girmeyi şimdilik engellerken, saldırıda bulunduğu iki kadına tazminat olarak 30 milyon dolar verecek, avukat ve mahkeme masrafları içinde tahmini 14 milyon doları gözden çıkartacak. Ne var ki kendi şirketinden kovulan ve iflas bayrağı çeken Harvey Weinstein’ın bu bedeli yakın zamanda bulması pek kolay olmayacak. #MeToo akımını başlatan öncü ünlü Hollywood yıldızı Rose McGowan ve diğer Harvey Weinstein kurbanları da arka arkaya açtıkları tazminat davalarının sonuçlarını merakla bekliyorlar.

    Olayın patlak vermesi üzerine etkili Time dergisi #MeToo hareketini başlatan ve 67 yaşındaki yapımcıyı kapana kıstıran kadınları kapak yaparak 'Yılın Cesurları' ilan etmişti.

    O liste çok uzundu ama işin içine Jennifer Lawrence, Uma Thurman, Ashley Judd, Gwyneth Paltrow, Angelina Jolie ve İtalyan Asia Argento gibi süper ünlü isimler girince #MeToo hareketi daha büyük anlam kazandı ve tecavüzcülere karşı ses getirdi.

    Ben Affleck, Kevin Spacey, Dustin Hoffman’ın da adının geçtiği taciz ve tecavüz olayları Harvey Weinstein’in aldığı bu kararla daha da gündeme oturacak gibi görünüyor.

    Ben, Harvey Weinstein’i Venedik Film Festivali'nde defalarca gördüm, söyleşi yaptım, şirketinin verdiği partilere medya mensubu olarak davet edildim.  Excelcior Hoteli'nin barında oturuş ve etrafı gözleme tarzı “çapkın” olduğunun adeta bir kanıtıydı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Bugün utancından sokağa bile çıkamayan Harvey Weinstein yaptıklarının bedelini fazlasıyla ödeyecek gibi...

    #MeToo akımının ilk zaferi