hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow
    Reha Erus Reha Erus

    20 Yaş Challange

    09.05.2021 Pazar | 11:11Son Güncelleme:

    Pandemi bunu da yaptırdı. Kim bilir daha nelere tanık olacağız bu gidişle. Sosyal medyadaki bu kullanıcı ‘20yaschallenge’ bir tür meydan okuma fenomen akımı iki günde yaşantımızın bir parçası oldu. Salgın virüs dönemine rastlaması eve kapananların ne denli fikir üretebileceklerini gösterdi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Bugün de Anneler Günü. Sabahtan beri sosyal medyada annelerle birlikte resim paylaşımı rekor kırıyor. ‘Sevgili annem ve ben’ teması. Yakında kundaktan sınıflarda kara tahta günlerine kadar gerilere dönüp nostalji yaparsak şaşmayalım. Öyle ki bir arkadaş sünnet günü resimleri fikrini önermiş.

    Aslında hiç bir şeyin farkında değildim. Birden lise yıllarından bir arkadaşımın yıllıktaki mezuniyet resmini Facebook’ta gördüm. Arkasından bir başka dostum hatta akrabamda gençlik fotoğraflarını yansıtmıştı. Çığ gibi büyüdü yeni sosyal medya akımı. Acaba neye meydan okuyorduk bu paylaşımlarla? Bende1967 yılında yıllıktaki mezuniyet resmimi buldum ve koydum. İnanılmaz sayıda ‘Beğeni’ aldım. Çoğu kalpliydi. Yani ‘Muhteşem’. Bir hoş oldum. Geçmişe dönmek o yılları tekrar yaşamak... Unuttuğumuz sıra arkadaşlarını anımsamak. Derken ne kadar ünlü varsa gençlik resimleri yayınlanmaya başlandı. Gazetelere manşet oldu. Ekranlara getirildi. Elbette sanatçılar kadar siyasetçilerin de 20'li yaş resimleri ilgi ile izlendi, yorumlar yapıldı. Erkeklerde saç dökülmesi ön plana çıktı. Zamanında bazı gür saçlıların şimdiki dazlak halleri dikkat çekti. Genç hanım resimleri o yılların modasını işaret ediyordu. COVID-19'la mücadelede gelişen ‘evde kal’ın bu meyvesi birkaç günlüğüne bizi oyaladı. Sosyal medyanın ne denli güçlü olduğu her zamanki gibi ortaya çıktı. Bakalım sırada ne veya neler var...

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    20 Yaş Challange