hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow
    Reha Erus Reha Erus

    EURO 2020'nin gerçek yıldızları hakemler

    04.07.2021 Pazar | 12:34Son Güncelleme:

    Yüzdük yüzdük kuyruğuna geldik. EURO 2020 Avrupa Futbol Şampiyonası 8 Temmuz’ da Londra’nın Wembley Stadı'nda oynanacak final maçı ile sona erecek.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    51 maçlık uzun bir maraton, üstelik pandemi sırasında. Önümüzde sadece iki yarı final ve bir final karşılaşması var. Eşleşmeler belli İspanya – İtalya ve İngiltere - Danimarka. Yıldızlardan oluşan bir çok deneyimli Almanya, Fransa, Portekiz gibi favori gösterilen takımlar yol kazası geçirerek elendi. Buna Hollanda, Belçika, Hırvatistan’ı da ekleyebiliriz. Biz ise çok çabuk havlu attık. Düşünün en çok kurtarış yapan kaleci file bekçimiz Uğurcan oldu. Üç maçta 18 kurtarışla! Goller yedik, tek bir gol atabildik. Oysa hayalimiz en az yarı finaldi. Ronaldo, Mbappe, Pogba, Modriç, Lukaku, Tony Kroos, Thomas Müller sahalardan adeta silindiler.

    İtalya’nın açılış maçında bize fark atmasından sonra emin adımlarla yolunda ilerlemesi ve yarı finale kadar uzanması hiç şüphesiz teknik direktör Roberto Mancini’nin takım kurma, yaratma ve oynatma becerisiydi. Şimdi rakipleri İspanya ve 31 maçlık serileri dolu dizgin sürüyor. Danimarka ilk grup maçında Finlandiya’ya 1 – 0 yenilirken Christian Eriksen’in başına gelen talihsiz sağlık sorunu takım arkadaşlarını kamçıladı ve şimdi yarı finalde İngiltere ile kozlarını final maçı için paylaşacaklar.

    Yıldız futbolcuların düş kırıklığı yarattığı dev şampiyonada ön plana bence hakemler çıktı. Başta gururumuz Cüneyt Çakır ve yardımcıları Bahattin Duran ve Tarık Ongun. Üç maç yöneten Cüneyt Çakır Londra’ya davet edildi. Dileğimiz hak ettiği final maçını 8 Temmuz’ da yönetmek. İtalyan Daniele Orsato, Alman Felix Brych, İspanyol Antonio Miguel Lahoz, İngiliz Anthony Taylor ve Michael Oliver, Sloven Slavko Vinçiç, Portekizli Arthur Manuel Soares Dias zorlu karşılaşmalarda kusursuz düdük çalarak olası eleştirilere olanak sağlamadılar. Bu arada UEFA iki jeste bulundu. Fransız kadın hakem Stephanie Frappart’ı 4. hakem görevlisi olarak davet etti Arjantin’den, Fernando Rapallini ise konuk hakem statüsünde çağrıldı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Şampiyon hangi takım olursa olsun buralara hakemlerin doğru yönetimleri ve kararları ile gelindi. Milli takımımız çabuk saf dışı kaldı ama FIFA kokartlı hakemimiz Cüneyt Çakır gururumuz oldu.

    EURO 2020nin gerçek yıldızları hakemlerFotoğraf: Reuters