hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow
    Reha Erus Reha Erus

    Fidel Franco

    06.08.2022 Cumartesi | 15:48Son Güncelleme:

    Haberi okuyunca hemen Google Amca’ya başvurdum. Önce Küba’lı devrimci Fidel Castro, sonrada kendisini ‘Alina of Cuba’ filminde canlandıracak ünlü Amerikalı oyuncu James Franco’nun fotoğraflarına dikkatlice baktım. Hünerli ellerin makyajıyla James Franco, Fidel Castro’ya rahatlıkla benzetilebilirdi beyazperdede.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Bu proje çoktandır gündemde tutuluyordu. Küba’nın devrimci lideri Fidel Castro’nun tutku ile bağlandığı ülkenin sosyetesine mensup Natalia Revuelta’dan olan gayri meşru kızı Alina Fernandez’in hikayesini anlatan filmin çekimlerine önümüzdeki hafta Bogota’da başlanacak. Yönetmen koltuğuna Miguel Bardem oturacak ve yapıtta danışmanlığı bizzat Alina Fernandez yapacak.

    Yine Alina Fernandez’in biyografik notları ile iki senarist Jose Rivera ve Nilo Cruz tarafından kaleme alınan ‘Alina of Cuba’ filminde Fidel Castro rolü için bir çok Hollywood oyuncusu düşünülmüş ancak Natalia Revuelta’nın isteği ile bu rol için James Franco seçilmişti. Ayrıca Alina Fernandez’in onayı ile kendisini filmde Ana Villafane, annesi Natalia Revuelta’yı’da Mia Maestro canlandıracak.

    Bilindiği gibi James Franco sahibi olduğu oyunculuk okulundaki kadın öğrencilerine cinsel istismarda bulunmaktan hakkında dava açılmış ancak avukatlarının arabuluculuğu ile ‘Yanlış ve kışkırtıcı ayrıca yasal olarak temelsiz’ savunmalarına karşın mağdur olduklarını iddia eden taraflara toplam 2.235.000 Dolar vermeyi kabul ederek uzlaşma yoluna gidilmişti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    2019’dan bu yana kamera karşısına geçmeyen James Franco’nun Billie August’un yönetmenliğini üstlendiği ‘Me, You’ filmi için el sıkıştıktan bir ay sonra Fidel Castro rolünü kabul etmesi ve tekrar oyunculuğa dönmesinin altında 1993 yılında Küba’dan İspanya’ya kaçan devrimci liderin kızı Anila’nın parmağı olduğu sanılıyor.

    Fidel Castro rolü için James Franco’dan başkasını düşünemiyorum. Google Amca’da beni sanki onaylıyor. Güzel bir biyografik film olacağına eminim.