hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow
    Reha Erus Reha Erus

    Hollywood'da aşı skandalı

    30.01.2021 Cumartesi | 15:21Son Güncelleme:

    Bu yazıyı yazmak için tuşlara basarken Covid -19 salgınında dünyada vaka sayısı 102 . 649 .942 olarak gösterilirken 2.216.723 kişi de yaşamını kaybetmiş.Bunlar WHO (Dünya Sağlık Örgütü) nün verdiği rakamlar.

     

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     En çok vaka ve ölüm bilindiği gibi ABD’de. Yine an itibarıyla 26 Milyon 512 bin 193 vakaya karşı ölüm sayısı 447 bin 459.

    Ülkede en çok vaka ve ölümde New York ve California Eyaletleri başı çekiyor. Özellikle Los Angeles kenti tamamen karantinada. Dünyanın çok ilgi gören metropoller arasında yer alan Los Angeles tam bir hayalet şehir görünümünde. Sakinler evlerine kapanmış aşı olmayı bekliyorlar. Malum aşı ve aşılanma konusunda ABD büyük nüfusu nedeniyle aşı tedarik sıkıntısı çeken ülkeler arasında önde geliyor.

    Bilindiği gibi Los Angeles ayrıca sinema sektörünün başkenti. Gerçi şu anda Hollywood’da doğru dürüst bir faaliyet yok ama başka türlü gelişmeler var. Etkin ‘Variety’ sinema, eğlence ve magazin dergisi Hollywood’da bir aşı skandalının yaşandığını öne sürdü.

    Sinema sektörünün önde gelen bazı isimlerinin VİP yani Çok Önemli Kişi sıfatını kullanarak kestirmeden aşı yaptırmak için gerekirse büyük paralar harcadıklarını yazdı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Bazı hastane ve özel doktorlarla temasa geçenler aşılanmak için kesenin ağzını açtıklarını kiminin özel uçağına atlayıp başka bir eyalette aşılandığını ve bunun10 bin Dolar rüşvetten başladığını yazan ‘Variety’ dergisi adını açıklamak istemeyen ünlü bir Hollywood’lu doktorun aralarında çok ünlü oyuncularında bulunduğu belirterek ‘Biliyorum durum korkunç.

    Herkes can pazarında ama torpille aşı olmak isteyenlere mesleğimiz uğruna olumsuz yanıt veriyoruz’ yorumunu aktardı. Ne var ki bazı kanser hastası sektör üyelerine acil aşı yapıldığı da hatırlatıldı.

    Bu arada dergi bazı isimler vererek Hollywood’da dürüst oyuncularında bulunduğunu ve sırasını bekleyerek aşı kuyruğunda görüldüklerini de okuyucuları ile paylaştı.

    Hollywoodda aşı skandalı

    Örneğin İndiana Jones lakabı ile daha çok tanınan Harrison Ford’un Torrence’te bir okulda aşı olmak için tam 2 saat ayakta sıra beklediğini, eski California Valisi oyuncu Arnold Schwarzenegger’in yine başka bir aşılama merkezinde oturarak gözünün numaratörde olduğunu, 74 yaşında ki ünlü yapımcı Frank Marshall’ ın Doğu California’da bir süpermarkette aşı olurken resmini paylaştığını, komedyen Steve Martin’in ise New York Javitz Center merkezinde sıra beklerken twitter hesabına yine fotoğrafını koyduğunu yansıtan ‘Variety’ dergisi yaşananları bir skandal olarak değerlendirirken ‘Bu Hollywood kurnazlarının kestirmeden aşı olma yolu girişimleri pek unutulacak cinsten değil’ yorumu yaptı.