hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow
    Reha Erus Reha Erus

    İnişli çıkışlı bir cennet

    07.10.2022 Cuma | 14:02Son Güncelleme:

    Korku filmlerinin üstadı İtalyan yönetmen Dorio Argento’nun kızı oyuncu ve yönetmen Asia Argento’nun hayranı olduğumu söyleyemem. Venedik Film Festivali’nde kendisi ile yaptığım röportaj sıkıcı ve ruhsuz geçmişti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Asia Argento sanat yaşamından daha çok özel hayatı ile gündeme gelmeyi bildi. 37 yaşındayken henüz reşit olmayan 17 yaşındaki oyuncu Jimmy Bennett’İ cinsel ilişkiye zorlaması kadar ‘#MeToo’ hareketine katılarak yapımcı Harvey Weinstein tarafından önce taciz sonra zorla tecavüz edilmesi itirafı bir anda Asia’yı gündeme getirmişti.

    Bugün 47 yaşında olan Asia Argento’nun yemek kültürü yazarı ve gezginci Anthony Bourdain ile yaşadığı çalkantılı ilişki sonrası ünlü gurme uzmanının intiharına neden olma iddiası ile tepkileri üzerine çekmiş ve bir tür Amerika sanat dünyasından aforoz edilmişti.

    11 Ekim’de piyasaya çıkacak gazeteci Charles Leerhsen’in kaleme aldığı ‘Down and Out in Paradise: The Life of Anthony Bourdain’ (İnişli Çıkışlı Bir Cennet: Anthony Bourdain’in Hayatı) kitabında ünlü gurmenin hayatına Paris’te kaldığı otelde son vermesinin nedenleri de büyük bir olasılıkla ortaya çıkacak.

    İnişli çıkışlı bir cennet

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Charles Leerhsen Anthony Bourdain’in biyografisini yazarken röportajlarından, mesajlarından, televizyon programlarından ve doğduğu kasabada iz sürdüğünü belirterek ‘Bence en çarpıcı sözleri inişli çıkışlı bir evlilik sırasında kaybettiği eşi Ottavia Busia’nın ölümünden önce sarf ettiği ‘Hayranlarımdan da nefret ediyorum, ünlü olmaktan nefret ediyorum, işimden de nefret ediyorum’ sözlerinin kendisinin yalnız olduğunu ve bitmeyen bir belirsizlik yaşadığını gösteriyor’ yorumunda bulunuyor.

    Bu kitabın yakında yayınlanacağı ile ilgili soruları ‘Vanity Fair’ magazin dergisinin sorularına Asia Argento ‘Anthony depresyon geçiriyordu. Herkes intiharla ilgili beni suçladı ve hala suçluyor. Onu aldattığım için hayatına kıydığını sanmıyorum. Son mesajlaşmada ‘Senin için yapabileceğim bir şey var mı? diye sorunca ben de ‘Hayatımdan çık ulan’ cümlesini hoş olmayan küfürlü bir tarzla söyledim. Sonra kendini asmış. Son zamanlarında çok kötüydü. Hep içki içiyordu tıpkı benim gibi. Şimdi ağalama zamanı değil . Çünkü çok ağladık’ diye yanıtladı.

    Şimdi kitabın piyasaya çıkmasını merakla bekleyeceğiz. İnişli çıkışlı cenneti yaşayan Anthony Bourdain’in hayatını ve Asia Argento’nun oynadığı rolü öğrenmeye çalışacağız.