hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow
    Reha Erus Reha Erus

    İrene Cara’lar hayata erken veda etmemeli

    30.11.2022 Çarşamba | 15:34Son Güncelleme:

    Oscar ödüllü şarkıcı İrene Cara’nın 63 yaşında yaşamını yitirdiği haberi bende şok etkisi yaptı. Çok sevdiğim bir şarkıcı ve oyuncuydu. Aynı zamanda söz yazarı. Yeni nesil İrene Cara’yı pek tanımaz ama mutlak onun iz bırakan, hafızalardan silinmeyen, ezberi kolay şarkılarını duymuştur.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ölümü ile ilgili bildiğimiz tek bilgiyi 2018 yılında aktif profesyonel hayata veda eden ünlü şarkıcının menajeri Judith Moose verdi. Moose ‘Bunu yazmak zorunda kaldığıma inanamıyorum. Onun cennetten gülümseyeceğini biliyorum.’ sözleriyle Cara’ın ölümü duyurdu.

    1980 yapımı, yönetmen Alan Parker imzalı ‘Fame’ filminde Coco Hernandez’i canlandıran İrene Cara o dönem gençlerin taptığı efsane bir isimdi. Damarlarında dolaşan ateşli Orta Latin Amerika kanıydı. Baba Porto Riko’lu Anne Küba’lı. Nefis bir karışım sahnede kendisini fazlasıyla belli ediyordu. ‘Fame’ ve ‘Out of My Own’ şarkıları aylarca liste başında yer aldı. ‘Fame’ filmi seyirci ve hasılat rekorları kırdı. Aşk, dans ve tutkunun adı şöhret yani ‘Fame’ di. Yapıtın o devirdeki teknoloji ile sahne uyumu kusursuzdu. Usta yönetmen Alan Parker’in tanınmamışlar kadrosu mucize yaratmıştı. Hemen hemen her sahnesinde heyecan, coşku ve yüksek temponun mimarı ise İrene Cara idi. ‘Fame’ 80’li yılların bir simgesi olmuştu. Tipik bir gençlik aşısıydı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Çok değil 3 yıl sonra yönetmen Adrian Lyne bir başka müzikalle ‘Fame’i örnek alıyordu. 7 milyon Dolar bütçeli ‘Flashdance’ta yapıtın şarkısı İrene Cara’ya emanet edilmişti. ‘What a Feeling’ bütün dünyada rüzgar gibi esti Grammy ve Oscar ödüllerini kazandırdı.

    İrene Cara’ın beklemedik ölümü sosyal medyaya düştükten sonra o hüzünle önce ‘Fame’i arkasından ‘Flashdance’ı izledim. 40 yıl önceki heyecanı yaşadım ama doğrusu kötü oldum. Satırları sonlandırırken ‘What a Feeling’i dinliyorum. İrene Cara gibi değerler hayata erken veda etmemeli. Toprağı bol olsun.