hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow
    Reha Erus Reha Erus

    İtalya-Türkiye: Bundan iyisi can sağlığı

    02.12.2019 Pazartesi | 10:53Son Güncelleme:

    Etkin İtalyan spor gazetesi 'La Gazzetta dello Sport' dünkü birinci sayfasında "Bundan iyisi can sağlığı"na benzer bir manşet attı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Avrupa Futbol Şampiyonası kura çekiminden sonra İtalya Türkiye, İsviçre ve Galler ile eşleşmişti. Yani bizim tabirimizle İtalyanlar için 'kokum gibi' bir eşleşmeydi  A grubunda. Üstelik açılış maçı 12 Haziran 2020’de Roma Olimpiyat Stadı'nda oynanacaktı ve rakip Türkiye'ydi.

    Türkiye’nin İtalya’ya karşı oldum olası A milli maçlarda şansı tutmaz. Biri özel diğeri resmi karşılaşma beraberliği dışında hep yenilmişiz.

    2 Aralık 1962 yılında Bologna’da oynanan grup eleme maçında Türkiye’nin rakibine tam 6 - 0 yenildiği maçı ağlayarak izlemiştim. 4 golü Orlando, 2 golü ise Rivera atmıştı.14 yaşımdaydım ve çok üzülmüştüm. Sonra hemen hemen bütün Türkiye’nin İtalya ile oynadığı maçları seyrettim.

    Son aylarda milli takımımız büyük bir ivme kazandı. Grup elemelerinde çok iyi maçlar çıkarttık. Yeni ekol oyuncularımız genç ve yetenekli. Fransa’yı net bir şekilde yendik. Grubu iki maçta 4 puan aldığımız Fransa’nın ardından ikinci bitirdik. İtalya ise gruptaki 10 maçını da kazandı. Kolektif futbolu benimseyen, yıldızı olmayan bir ekip. Teknik direktörleri Roberto Mancini. Galatasaray’ın eski çalıştırıcısı. Elbette şampiyonanın ilk maçı ve İtalya kendi sahasında oynayacak Türkiye’ye karşı. Ama Türkiye gruptaki diğer iki maçını İsviçre ve Galler’le kardeş ülke Azerbaycan’ın başkenti Bükü'de oynayacak.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Futbol tarihimizde en çok galibiyeti İsviçre’ye karşı almışız. Tam 8 kez sahadan galip ayrılmışız. İsviçre eleme grubunu tek yenilgi ile lider tamamladı. Vladimir Petkoviç antrenörleri. Milli takımlaında İsviçre kökenli futbolcu az.

    Galler’e karşıda gerek resmi ve özel maçlarda egemen olmuşuz. Galler’i Ryan Giggs çalıştırıyor. Tek klas oyuncuları Gareth Bale. Gol atmakta sıkıntı çeken ve umudunu Bale’e bağlayan bir ekip. Defansı o kadar ahım şahım değil. Hırvatistan’ın ardından grubunu ikinci tamamladı.

    Euro 2020’de Türkiye Şenol Güneş yönetiminde grubundan favori İtalya ile birlikte rahat çıkabilecek bir kadroya sahip. Elemelerde kalesinde sadece 3 gol gördü ay – yıldızlılar.

    Bence 'La Gazzetta dello Sport' aynı manşeti İtalya kadar bizim için de atmış. Fransa, Almanya ve Portekiz’in aynı grupta mücadele edeceğini göz önünde bulundurursak bizim grup için "Bundan iyisi can sağlığı” demek yerinde olur.