hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow
    Reha Erus Reha Erus

    Joker

    09.10.2019 Çarşamba | 10:13Son Güncelleme:

    2020’ de 92. Oscar Ödülleri Töreni 9 Şubat Pazar günü yapılacak. “En İyi Erkek Oyuncu” dalında diğer 4 aday her kim olursa olsun o heykelciği 'Joker' filmindeki muhteşem oyunu ile Joaquin Phoenix uzak ara kazanacak.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Geçmişte çalıştığım gazetenin ekinde her Oscar Ödül Törenleri günü 6 ana dalda kazanacakların tahmini yapardık. Genelde çoğumuz bilirdik. Tabii sürprizlerde olurdu. Oscar törenini yerinde izlerdim. Yani Los Angeles’ta adı artık Dolby Tiyatrosu olan Kodak Tiyatrosu'nda. Kırmızı halı şovu sonrası heyecan doruğa çıkar ve 24 dalda kazananlar belli olurdu. Elinde heykelciği taşıyan ve ödülü verecek olanın ağzından çıkan "And the Oscar goes to..."dan sonra kapalı zarfın açılması sanki çok uzun gelirdi hem adaylar, hem seyirciler hem de ekran başındakiler için...

    2020’ de 92. Oscar Ödülleri Töreni 9 Şubat Pazar günü yapılacak. 'En İyi Erkek Oyuncu' dalında diğer 4 aday her kim olursa olsun o heykelciği 'Joker' filmindeki muhteşem oyunu ile Joaquin Phoenix uzak ara kazanacak. Bir süredir ABD'deyim. Yönetmen Todd Phillips’in 'Joker'i geçtiğimiz 4 Ekim’de gösterime girdi ve inanılmaz ilgi gördü. Sinema salonları doldu taştı.

    Joker

    Fotoğraf: AP 

    'Joker' için eleştirmenler yapıtı tek başına sürükleyen DC Comics karakterlerinden Batman’ın en sıkı düşmanı Joker-Arthur Fleck’i canlandıran Joaquin Phoenix’i yere göğe sığdıramıyorlar. Arthur Fleck’in gençlik döneminde zihninin psikolojik olarak kötülüklere doğru süratle koşmasıyla 'Joker' karakterine dönüşümü konu ediliyor. 1940’ta ilk kez yayınlanan çizgi filmde başından beri yer alan 'Joker'de  bu kez yönetmen Todd Phillips kalabalıklar içerisinde bile her an yalnız olan ve bağ kurma arayışında çaresizliğe düşen, çevresindeki herkesle git gide nasıl uyumsuz hale sürüklendiğini ve gaddarlaştığını anlatıyor. Şu an bu rol için Joaquin Phoenix’ten başkasını düşünemiyorum. Daha öhceki film 'The Dark Knight'ta Joker rolünü üstlenen Heath Ledger'ın nasıl yavan kaldığını da gözler önüne seriyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    'Joker' Türkiye’de gösterime girdiği ilk üç günde bir yabancı film için seyirci ve hasılat rekoru kırmış. Asla sürpriz değil.

    Porto Riko asıllı ABD'li oyuncu ile 2000 yılında Roma’da 'Gladyatör' filmi için röportaj yapmıştım. Daha sonra 2012’de Venedik Film Festivali'nde 'The Master' için yuvarlak masada buluşmuştuk.

    28 Ekim’de 45 yaşına basacak ünlü aktör daha önce 3 kez Oscar'a aday gösterilmişti. Kesin dördüncü kez aday gösterilecek ve bu kez mutlaka kazanacak.

    Joker

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Fotoğraf: Reha Erus