hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow
    Reha Erus Reha Erus

    Kabusumuzdu şansımız olacak

    01.08.2022 Pazartesi | 12:32Son Güncelleme:

    Kimse darılmasın Filelerin Sultanları Paola Ogechi Egonu’lu İtalya Milli Takımı ile 10 maç yapsa büyük bir olasılıkla hepsini kaybeder. Zaten Ankara’da Milletler Kupası açılış maçında Egonu’nun yer almadığı karşılaşmada İtalyanları farklı yenmiştik. Sonrasında Egonu’lu İtalya önce bizi, sonra çok güçlü Brezilya’yı mağlup ederek şampiyon oldu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Egonu, Başantrenörümüz İtalyan Giovanni Guidetti’nin kabusuydu. Ne yaptıysak Nijerya asıllı bu pasör çaprazını durduramadık. Egonu kendi başına ender hatalarında rahat nefes aldık, sevindik. İtalyan voleybolcu hem çok güçlü hem de çok şanslı. Çünkü pasör çaprazı olarak belki dünyanın en iyi pasörü Alessia Orro ile birlikte oynuyor. Birbirlerini ezbere tanıyorlar. Hele 1.93 metre boyundaki Egonu file önündeyse rakibe kaçış yok. Ancak üç metreden de inanılmaz smaçlar vurabiliyor. Ankara’daki finalde bir smaçı 112.7 km hıza ulaştı ve rekor kırdı.

    Kabusumuzdu şansımız olacak

    Paola Egonu Ankara’da hem ‘En İyi Pasör Çaprazı’ hem de ‘En Değerli Oyuncu’ seçildi. İki ödülü de hak etmişti. Smaç yüksekliği 3.44 metre ve blok yüksekliği 3.30 metre olan Egonu gelecek sezon VakıfBank formasını ıslatacak. Bu demektir ki 23 yaşında ki ‘Siyahi İnci’ Giovanni Guidetti’nin kabusuyken şimdi rakip takımlara karşı kozu ve şansı olacak.

    Kabusumuzdu şansımız olacak

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Eşcinselliğini kendisi açıklayan ve bir süre takım arkadaşı Katarzyna Skorupa’ya gönül veren Paola Egonu sürpriz bir kararla şimdilerde bir erkek sevgili buldu. Önümüzde ki sezon Kayseri Develi Belediyespor’da forma giyecek olan Polonya’lı voleybolcu Michel Filip ile aşk yaşadığı ortaya çıkan Egonu’nun kariyeri için Türkiye’yi seçmesinde bu ilişkinin payı oyduğu da medyaya yansıdı.

    VakıfBank takımı hocası Giovanni Guidetti Egonu kozuyla tüm yerli ve yabancı rakiplerinin kabusu olacak. Ancak Egonu İtalya Milli takımı formasını giyerek olası Filelerin Sultanlarına karşı oynadığında işte o zaman o kabus yine geri dönecek gibi.