hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow
    Reha Erus Reha Erus

    Kadınlara aşık stilist: Roberto Cavalli

    15.04.2024 Pazartesi | 10:38Son Güncelleme:

    Onca İtalyan stilistle röportaj yaptım. Roberto Cavalli’yi ıskalamışım. Denk gelmemiş. Oysa çok takdir ettiğim bir moda tasarımcısıydı. Geçtiğimiz hafta 83 yaşında hayata veda etti. Pret-a-porter, hazır giyimin öncüsüydü. Kadınlara olan tutkusu her zaman ön plandaydı. İki kez evlendi, uzun zamandır kendisinden 45 yaş küçük hayat arkadaşı İsveç’li Sandra Bergman’la yaşıyordu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İki yıl önce hastalığını öğrenince 6. çocuğunun sahibi oldu ve oğluna babası Giorgio’nun adını verdi. Roberto Cavalli 4 Temmuz 1944’te Floransa’da babasının Nazi’ler tarafından sokak ortasında kurşuna dizildiğini görmüş ve o yaşlarda büyük bir travma geçirmişti. Moda sektörüne ayak bastığında önce deri tasarımları yaptı. Sonra kumaş üzerine çalışmalarıyla dikkat çekti. Hayvanlar dünyasını keşfetti.

    Çita ile başladı. Sonra zebra, leopar, vaşak, timsah, yılan ve balık çeşitleri baskısı tişörtleriyle modada ezici bir üstünlük sağladı. Kaleme aldığı otobiyografisi ‘Just Me’ de stilist olmadığını yeteneğinin kumaşı, giysiyi ve kadını hazır giyime yansıtmayı amaçladığını yorumladı. Tasarımlarında seksi kadını giydirme hedefi vardı. ‘Evet kadınlara aşığım’ itirafı dışında ‘Çirkin bir kadın doğru seçim bir giyimle seksi görünebilir’ tezini hep savundu ve podyumlarda bunu kanıtlamaya çalıştı. Deri aksesuarları, bijuteri ve parfüm sektöründe hep yaratıcı oldu. Tasarımlarını Naomi Campbell, Lady Gaga, Jennifer Lopez, Katy Perry gibi ünlülerle tanıttı. Taşlanmış blucin modasının öncüsüydü.

    Futbola çok meraklıydı. Mor menekşeli Fiorentina kulübünün üyesiydi. Bir dönem takım formasını tasarladı. ‘İmparator’ Fatih Terim Fiorentina’yı çalıştırırken Başkan Vittorio Cecchi Gori ile arasındaki anlaşmazlıkta Türk antrenörden yana tavır koydu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Kadınlara olan zaafını tasarımlarına yansıtırken ‘Onlara hayatım boyunca aşık oldum. Onların varlıkları bana ilham veriyor, rahat ve amaçla çalışmamı sağlıyor’ açıklaması yapmıştı.

    2014 yılında moda dünyasından çekilirken Atölyesini yardımcısı Fausto Pugliesi’ye emanet etti. Ölmeden bir süre önce marka değerini ‘Dubai Vision Investment’ yatırım şirketine sattı.

    ‘Made in Italy’ büyük bir değerini yitirdi. Güle güle kadınlarını ruhunu okşayan Roberto Cavalli.