hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow
    Reha Erus Reha Erus

    Oscar heykelciğim nerede?

    21.02.2019 Perşembe | 16:34Son Güncelleme:

    Oscar ödülünü kazanan birçok sinema oyuncusuyla söyleşiler yaptım. Mutlak sorulması gereken sorulardan biri de “Oscar heykelciniz şimdi nerede? idi. Çok ilginç yanıtlar aldım. Ama en klasiği “Şöminenin üzerinde ki rafta” oldu. Timothy Hutton ise “Buzdolabına koydum. Evime konuk olarak gelenler bira içmek isteyince “Kalk kendin al!” sitemimde kapağını açınca heykelcikle karşılaşıyorlar ve şaşırıyorlardı.”

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Jodie Foster “Banyoda aynanın önünde duruyor. Musluklarla uyum sağladı.” derken  aynı yanıtı Sean Connery, Lionel Ritchie ve Emma Thomson’da verdi. “Banyo’da nefis bir aksesuar oluyor.”

    Woodstock belgeseli ile Oscar’ı kazanan Michael Wadleigh bu soruma Venedik’te “Yıllarca oğlumla evde beyzbol sopası gibi  kullandık. Sonra Oscar amcanın başı kırıldı” demişti. Yine Venedik’te Kevin Costner gülerek “İç çamaşırlarımın dolabında saklı. Böylece kimse görmüyor” yanıtını vermişti.

    Julia Roberts’ten “”Salonda ki kütüphanenin baş köşesinde. Her an gözümün önünde, Harika bir duygu” cevabını almıştım. Sofia Loren, Emma Thompson ve İtalyan yönetmen Giuseppe Tornatore’de Oscar heykelciğini kütüphaneye yerleştirenler arasında.

    Reese Witherspoon “Önce kolye yapmak istedim. Çok ağır geldi. Yatak odamda saklıyorum” esprisi yapmıştı.

    Gwyneth Paltrow heykelciği artık görmek istemediğini ve bu yüzden ayakkabı dolabının görünmeyen bir yerine sakladığını söyledi. Tom Hanks heykelciklerini yatak odası ve yemek odasına koyduğunu itiraf etti. Susan Sarandon: “Fazla dikkat çeksin diye misafir banyosuna koydum” demişti. 

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Oscar heykelciğim nerede

    “Evimin çok sevdiğim köşelerini süslüyorlar” diyen Meryl Streep’ti.   Tabii Akademi’de bu konuda arşivi için bir araştırma yapmış yıllar boyunca: “Oscar heykeliniz ne oldu?”

    İşte bazılarından yanıtlar. Geoffrey Rush “Oscar ödülünü kazandıktan sonra heykelciği  Prag’a gideceğimden Melbourne’a postaladım. Ev dönünce bir baktım kızım onu Barbie bebeği gibi giydirmiş. Yakışmıştı.”

    Whoppy Golmdberg: “Benimki çalınmıştı. Sonra bir gün polis telefon etti. Los Angeles Havalimanında bir çöp kutusundan çıkmış. Herhalde hırsız pişman olmuştu.”

    Richard Dreyfuss: O kadar çok sevdim ki adeta bir parçam oldu. Metro’da bile yanımda taşıyordum.”

    Mel Gibson: “Malibu’da ki villamda yangın çıkınca itfaiyelere çocuklarımı ve heykelciği kurtarmaları için yalvardım.”

    Geena Davis: “Deprem’de şömineye düşmüş. Yanınca tamamen deforme olmuş. Şimdi öyle duruyor.”

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Cuba Goodwing Jr. : “Mahzende değerli şarap şişelerinin arasında bir yerde.”

    Olimpia Dukakis: “Hırsızlar evden çaldı ve fidye istediler. Bende vermedim. Akademiye 78 Dolar gönderip yenisini aldım.”

    1950 -2018 arasında Akademi tam 3.072 heykelcik dağıttı. 24 Şubat’ta 24 tane daha dağıtılacak. O heykelcikler yeni sahiplerinin evlerinde sevdikleri bir köşeyi süsleyecekler.