hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow
    Reha Erus Reha Erus

    Oscar ödülleri töreni kan kaybediyor

    26.03.2022 Cumartesi | 13:53Son Güncelleme:

    Los Angeles’te her yıl düzenlenen Oscar Ödülleri Töreninin son yıllarda ciddi kan kaybettiği bir gerçek.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Geçmişte Amerikan Futbolu finali ‘Bowl’ ile rating yarışında başa baş mücadele eden klasik Oscar Ödülleri Töreni artık ekranlarda seyirciyi pek cezbetmiyor. Hele araya pandemi girince Oscar Ödülleri Töreni büyük bir darbe aldı.

    Bu yıl 94. sü yapılacak törenler için Sinema Sanatları ve Bilimleri Akademisi radikal kararlar almak zorunda kaldı. Törenin aşırı uzaması ve sıkıcı hale gelmesini önlemek için ilk olarak 23 kategorinin sekizinin tören başlamadan 1 saat önce önce yine Dolby Tiyatrosu sahnesinde dağıtılması ancak sonrasında banttan yayınlanması öngörüldü. Çünkü önemi az dalların ödülleri verilirken seyircilerin zaplama yaparak başka kanallara geçtikleri belirlenmişti son yıllarda. Akademi ‘En İyi Kısa Belgesel’, ‘En İyi Kurgu’, ‘En İyi Saç ve Makyaj Tasarımı’, En İyi Orijinal Müzik’, ‘En İyi Prodüksiyon Tasarımı’, ‘En İyi Kısa Animasyon’, ‘En İyi Kısa Film’ ve ’En İyi Ses’ ödüllerini canlı yayından kaldırdı.

    Törenin daha da kısaltılması için bir yerine üç sunucunun sahneye çıkması benimsendi. Bu yıl Amy Schumer, Wanda Sykes ve Regina Hall ev sahipliğini üstlenecekler. Törenin olmazsa olmazı Kırmızı Halı yayını da biraz kısaltılacak.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Buna karşın töreni cazip hale getirmek için James Bond serisinin 60. ‘Baba’ filmlerinin 50. yılı kutlamaları da sürpriz konuklarla ABC kanalından ekranlara yansıtılacak.

    Oscar ödülleri töreni kan kaybediyor

    Bir başka çarpıcı yenilik ise Akademi bu yıl sosyal medya üzerinden oylama yapacak. Seyirciler Twitter üzerinden #OscarsFanFavorite etiketini kullanarak 2021’de vizyona girmiş filmler arasından en sevdiği filmi aday gösterebilecek. En çok oy alan filmi öneren seyirciler arasından seçilen şanslı sinemaseverler gelecek yılki törene davet edilecek.

    94. Oscar Ödül Töreninde ödül dağıtacaklar arasında Josh Brolin, Jake Gyllenhaal, Halle Bailey, Wesley Snipes, Jamie Lee Curtis, Anthony Hopkins, Samuel L. Jackson, John Travolta, Naomi Scott, Kevin Costner, Lady Gaga, Rami Malek, Serena ve Venus Williams kardeşler, Bill Murray, Uma Thurman, Tony Hawk ve Woody Harrelson’ da bulunuyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    12 kategoride aday gösterilen Yeni Zelanda’lı kadın yönetmen Jane Campion’un ‘The Power of the Dog’ bu yıl törene kazanılacak heykelciklerle damgasını vuracak.

    ‘En İyi Film’ ve ‘En İyi Yönetmen’ dallarında kesin favori. ‘En İyi Erkek Oyuncu’ Will Smith, (King Richard) ‘En İyi Kadın Oyuncu’ dalında ise Nicole Kidman (Being the Ricardos) benim favorilerim.

    Yeni önlemler ve değişiklikler hele pandemi sonrası Oscar Ödül Töreninin kan kaybetmesini engelleyebilecek mi? Hep birlikte göreceğiz.