hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow
    Reha Erus Reha Erus

    "Roma'ya geldiğinde ehliyeti yoktu şimdi takımın direksiyonuna oturdu"

    13.02.2018 Salı | 14:00Son Güncelleme:

    İtalyan Ligi Serie A’da giydiği Roma forması altında son iki maçta üç gol atıp birde asist yapan genç milli futbolcumuz Cengiz Ünder Çizme’yi adeta salladı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Başarısının ertesi günü taraftarlar dışında medyadanda tam not alan Cengiz Ünder manşetlerde ve ekranlarda tur atarken hakkında yapılan yorumlar çarpıcıydı.

    Başaksehir’de oynarken Roma kulübünün gözlemcıleri tarafından beğenilen Cengiz Ünder’in transferine A takımı futbol dinektörü Monchi ön ayak olmuştu.

    Ülke değişimi ve dil sorunu başlangıçta Cengiz için zor gelmiş, takım arkadaşları ile uyum sağlaması gereğinden fazla zaman almış bu süreç içerisinde kulübeye mıhlanmıştı.

    Zaman zaman bazı oyuncuların ceza alması veya sakatlanmasıyla kısa süreler için antrenörü Eusebio Di Francesco tarafından sahaya sürülen Cengiz son dört maçtır ilk onbirde yer alırken kötü giden Roma’nın adeta kurtarıcısı oldu.

    Önceki Pazar Verona deplasmanında Roma’nın tek golünü atan Cengiz birden gündemi sarsarken 7 gün sonra Benevento karşısında ki nefis oyununu iki gol ve bir asistle süslerken haftayı Serie A’nın futbolcusu olarak kapattı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Tabii maçtan sonra Cengiz’e övgüler yağdıran antrenörü Di Francesco “Cengiz çok yetenekli bir futbolcu. Ancak önce İtalya’ya alışması gerekti. Bana, Cengiz Roma’nın genç takımında bile oynayamaz diyenler şimdi Türk futbolcusunun resitalini hayranlıkla seyrediyorlar. Yakında Cengiz takımın lideri olursa şaşmayın” dedi.

    Tüm medya Cengiz’e 10 üzerinden 8.5 ve 8 notu verirken milli futbolcumuz için çok ilginç yorumlar yapıldı.

    Bence en güzelini La Gazzetta dello Sport yazdı “Roma’ya geldiğinde sürücü ehliyeti bile yoktu. Şimdi ise takımının direksiyonunun başına oturdu son sürat uçuruyor”

    Ya diğerleri: Eurosport TV si “Bir füze gibi hızlı. Her iki ayağınıda kullanabilen bir ilahi çacuk. Doğuştan yıldız.”

    RAİ Sport TV si “Cengiz ilham saçarken sahada takım arkadaşları bile onu hayranlıkla izliyor.”

    Forza Roma: “Türk oyuncu şov yaptı”, SKY SPORT: “Turco İki maçtır formsuz bir Roma’yı sırtlıyor”, Corriere della Sera gazetesi: “Cengiz kendisini kanıtlarken süper oynuyor" Tempo gazetesi : ”Monchi’ye güvenmeyenler şimdi bu yıldıza 12 Milyon Euro’yu az görüyorlar. Cengiz’in değeri patladı.”

    Antrenör Eusebio Di Francesco basın toplantısında “Genco bana eski Roma’lı takım arkadaşım Vincenzo Montella’yı anımsatıyor. Çok iyi bir lider olma yolunda. Artık bizim ligimize alıştı. Her iki ayağını kullanabilen iyi karakterli bir genç yıldız” değerlendirmesinde bulundu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Roma’nın eski futbolcusu ve kaptanı yönetici Francesco Totti ise “Cengiz uzun yıllar benim gibi Roma’da kesin oynar. Onu izlemek beni eski gençlik günlerime götürüyor” vurgulaması yaptı.

    Ne diyelim. Allah nazardan saklasın Cengiz Ünder’i.