hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow
    Reha Erus Reha Erus

    Serena Williams için veda zamanı geldi mi?

    22.02.2021 Pazartesi | 09:17Son Güncelleme:

    Tenis kortlarına gelmiş geçmiş en iyi kadın raket olarak bilinen Serena Williams için artık veda zamanı geldi mi?

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    39 yaşındaki şampiyon sporcu son Avustralya Grand Slam’da Japon Naomi Osaka’ya net bir şekilde yenilince zaten kendisi önemli ve zor bir karar arifesinde olduğunu hüzünle gözlerinden yaşlar gelerek açıklamaya çalıştı.

    Ablası Venus ile birlikte kadın tenis dünyasında yıllar süren bir egemenlik kuran Serena Williams ilerlemiş yaşından olacak kortlarda genç rakipleri karşısında son dönemlerde ağır kaldığına tanık olduk.

    Serena Williams için veda zamanı geldi miFotoğraf: AP

    Tenis genelde beyazların mücadele ettiği bir spor olarak bilinirdi. Ama yetmişli yıllarda Arthur Ashe kortlara çıkıp erkeklerde bir numaraya yükselince Afro – Amerikalılarında bu sporda söz sahibi olabileceğini dünyaya gösterdi. Maalesef Arthur Ashe bir kalp sorunu yaşayınca bypass ameliyatı oldu ve verilen kandan HIV virüsü kaptı 49 yaşında AİDS’ten yaşamını yitirdi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Sonrasında 1995 yılına kadar kortlarda ciddi bir siyahi tenisçiye rastlanmadı. Birden turnuvalarda Williams kardeşler raket sallamaya başladı Venus ve Serena. İkisi de büyük yetenek olarak kendilerini hemen ön plana çıkarttılar. Kazandıkları maçlar bir birbirini kovaladı. Öyle ki sonunda iki kardeş yine birbirlerine ciddi rakip oldular. Venus kazanmazsa, kupayı Serena kaldırıyordu Rakiplerinin korkulu rüyası haline gelmişlerdi. Martina Navratilova, Steffi Graf, Martina Hingis, Maria Sharapova, Margaret Court, Monica Seles ve Kim Krijsters genelde dönüşümlü olarak final rakipleriydi. Tabii sık sık final maçlarında ablası Venus ile kıyasıya mücadele ediyordu. Ama iki kardeş çiftler maçlarında beraber rakiplerinin üstesinden rahat geliyorlardı. Serena için kortun toprak, çim, halı veya sert zemin olması fark etmiyordu. Tekniği kadar olağanüstü gücüyle de ezici bir üstünlük sağlıyordu. Serena Williams toplam 23 Grand Slam kazandı.

    Serena Williams için veda zamanı geldi miFotoğraf: AP

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Tabii olimpiyatlarda Altın Madalya sahibi de oldu. Hem teklerde hem de kardeşi Venus ile çiftlerde şeref kürsüsünün en yükseğine çıktı. Aynı zamanda bir tenis antrenörü olan baba Richard Dove Williams iki kızının mali işlerine bakmakta. Bugüne kadar sponsorluk dışında Serena 80 Milyon, Venus ise 42 Milyon Dolar ödül para kazandı.

    Bu arada ünlü sinema oyuncusu Will Smith Zack Baylin’in yöneteceği ‘King Richard’ (Kral Richard) filminde baba Richard Dove Williams’ın iki tenisçi kızını yetiştirme hikayesini beyaz perdede canlandıracak. Venus’u Sanniya Sidney, Serena’yı ise Demi Singleton oynayacak. Filmin galasının18 Kasım’da Avustralya’da yapılması öngörülüyor.

    Sık sık Roma Açık Turnuvası'na seri başı olarak katılırdı Serena Williams. İki kez röportaj yapmıştım. Korttaki güçlü ve savaşçı sporculuğunu kort dışında nezakete çevirmesini bilen bir kadın olarak anıldı, anılıyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Serena Williams şu anda ‘WTA’ Kadın Tenisçiler sıralamasında11. sırada. Yaşı ilerliyor. Avustralya Grand Slam’ini kazanan 23 yaşındaki Naomi Osaka karşısında aldığı net yenilgi ile artık önemli bir karar aşamasında. Tamam mı yoksa devam mı?

    Serena Williams için veda zamanı geldi miFotoğraf: Reha Erus