hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow
    Reha Erus Reha Erus

    Sir Anthony Hopkins ile tanışmak

    30.04.2021 Cuma | 13:43Son Güncelleme:

    ‘Old English’ yani eski ingilizceyi en iyi konuşan, yaşayan insan Galli sanatçı 83 yaşındaki Anthony Hopkins’tir. ‘Canterbury Tales’ (Canterbury Hikayeleri) yazarı Geoffrey Choucer ve William Shakespeare’in tüm eserlerine hakimdir.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Anthony Hopkins son olarak 93. Oscar Ödüllerinde ‘The Father’ filminde demans hastası bir babayı canlandırarak ‘En İyi Erkek Oyuncu’ dalında heykelciği kazandı. Böylece Oscar ödülüne ulaşan en yaşlı oyuncu unvanını da elde etti.

    İşin tuhafı Los Angeles’teki törene gidemeyen aday Anthony Hopkins daha sonra kazandığını ertesi gün uykudan uyanınca öğrenmiş. Nedeni ise Akademi'ye bir teklifte bulunmuş: ‘Kazanmam halinde konuşmamı Zoom’la yapayım’ diye. Olumsuz yanıt alınca da vurmuş kafayı yatmış. BAFTA ödülünü de aynı dalda aynı filmle alan Anthony Hopkins "Televizyon açıktı. Çalışma odamda bir senaryoyu inceliyordum. Birden coşku ve alkış sesleri duydum. Futbol maçında gol tezahüratı sandım. Meğerse ödüle layık görülmüşüm ve beni alkışlıyorlarmış" itirafında bulunmuştu.

    Sir Anthony Hopkins ile tanışmakFotoğraf: AP

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    30 yıl önce çevrilen ‘Kuzuların Sessizliği’ filmi ile dünya çapınca üne kavuşan ‘Hannibal’ ile bunu perçinleştiren ‘Sir’ unvanlı Anthony Hopkins ile karşılaşmak, tanışmak Venedik’teki Lido Adasının nefis oteli Le Bains’ta teke tek röportaj yapmak herhalde kariyerimdeki heyecan verici, keyifli, iz bırakan koca bir 20 dakikaydı.

    ‘Proof’ (Kanıt) filmi için bir araya gelmiştik. O kendisine özgü nefis ingilizcesi karşısında adeta bir öğrenci gibiydim. Öyle ki kafamdaki birçok soruyu sormadım. Çünkü hepsine o aslında fazlasıyla yanıt veriyordu. Hollywood yıldızları gibi şov yapmıyordu. Bir röportajı bile ciddiye alıyor karşısındakine büyük saygı gösteriyordu. Allah'tan masada kayıt cihazı vardı. Yoksa heyecandan neler söylediğini unutabilirdim. Röportaj bitince kendisinden birlikte fotoğraf çektirme izni rica ettim. "Ne demek. Kim çekecek?" diye sordu. Vito zaten hazırdı. Yerinden kalktı üstünü düzeltti. Saçlarını eliyle şekillendirdi. Benim için çok değerli an sabitlendi. Veda faslında elimi sıktı. "Bu arada filmi beğendiniz mi?" diye sordu. Yanıtım kendisini tatmin etmiş olacak ki gülümsedi. Sonra ben röportajı yazmak için otelime, Vito’da filmi banyo ettirmeye stüdyoya gitti. Anthony Hopkins ile o fotoğraf benim için çok özeldir.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Sir Anthony Hopkins ile tanışmakFotoğraf: Reha Erus