hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow
    Reha Erus Reha Erus

    THY’nin hafife alınamayacak gafı

    28.03.2018 Çarşamba | 17:29Son Güncelleme:

    Geçtiğimiz cumartesi sabahı mail adresime THY logolu bir bildirim düştü. İşte mailden gelen yazının ve gelişen olayların detayları...

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ben THY’de Classic, rengi kırmızı Miles&Smiles kartı sahibiyim. Mailde aynen şöyle yazıyordu: "Sayın Reha Erus, Miles&Smiles’da şimdi her şey daha avantajlı. Yeni kartınız Classic Plus size farklı güzellikler yaşatacak. Türk Hava Yollarını tercih ederek kazanmış olduğunuz millerle Classic Plus üyeliğine geçmiş bulunduğunuzu bildirmekten mutluluk duymaktayız. İç hat CİP salonu kullanımı, iç hat “Business” kontuarlarından check- in, fazla bagaj hakkı gibi Classic Plus kart avantajlarından yararlanabilmeniz için, üyelik ve bagaj kartlarınız adresinize gönderilecek olup kartınız adresinize ulaşana kadar Miles&Smiles üyelik numaranızı kullanarak size özel tüm avantajlardan yararlanabilirsiniz. Kartınız 2 yıl boyunca geçerli olup web sayfamı www.thy.com.tr veya 444 0 849 danışma hattımızdan kartınız ve programımız hakkında detaylı bilgi alabilirsiniz, Miles&Smiles Programımıza gösterdiğiniz ilginin ve beraberliğimizin devamı dileği ile.. Miles&Smiles Program Yönetimi"

    Benim Classic Plus’e geçebilmem için yeterli milim olmadığını biliyordum. Sanırım Miles&Smiles Platinium kartı kullandığım için bir tür ödüllendirilmiştim. Öyle sandım.

    İlk iş adresimi değiştirdim. Doğru ya yeni kartım ve bagaj kartlarım eski adrese gitmemeliydi. Pazartesi günü yeni adresiminin kontrolü için çağrı merkezini aradım. Karşıma çıkan "İsmail Bey"den yeni ödülüm olan Classic Plus kartımın ne zaman postalandığını sordum. Çünkü yeni kartımın geçerliliğinin 31 Mart 2018’de başlayacağı ve 31 Mart 2020’ye kadar olduğu yazıyordu. İsmail Bey bana “Siz hala Classic kart sahibisiniz. Sistemde oluşan bir yanlışlık nedeniyle böyle bir bilgilendirme size ve pek çok üyemize yanlışlıkla gönderilmiş” dedikten sonra yeni bir bilgilendirmenin en kısa zamanda gönderileceğini söyledi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    O bilgilendirme dün geldi ve aynen şöyleydi: “Değerli Üyemiz, sistemimizde yaşanan geçici bir sorun nedeniyle üyelik statünüz belirli bir süre Classic Plus olarak değiştirilmiştir. Durumun düzeltilmiş olduğunu belirtir, oluşan aksaklıktan dolayı özür dileriz. Garanti Bankası tarafından gönderilen SMS, e-mail gibi bilgilendirmelerin de bu sorun nedeniyle şehven gönderilmiş olduğunu bilgilerinize sunarız.”

    Öncelikle bana gelen ilk bilgilendirmede THY’nin logosu vardı. Yani bankanın değil ve bankanın adı geçmiyordu.

    Dün eşimi geçirmek için Bodrum - Milas Havalimanı'na gittim. CİP’te bu konuyu yine gündeme getirdim. THY yer hostesi bana çok zor durumda kaldıklarını, onlarca Classic üyenin bu bilgilendirme yüzünden kendilerine CİP kullanımı için başvurduklarını ve bu hatayı anlatmakta çok güçlük çektiklerini söyledi.

    Bu gafı başka bir havayolu yapsa belki anlayabilirim. Ama ülkemizin en değerli, havacılıkta iddialı bir markasının böyle hiçte hafife alınamayacak bir hatası ve bundan etkilenen binlerce üyeye sadece kuru bir özürle geçiştirmesi doğrusu hiçte yakışmadı THY’ye!