hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow
    Taha Ahmet Özel Taha Ahmet Özel

    Açık Havada Karavan Fuarı

    22.05.2024 Çarşamba | 11:48Son Güncelleme:

    Herkese merhaba. Geçtiğimiz hafta Tekirdağ’ın Çorlu ilçesinde düzenlenen 3. Trakya Doğada Yaşam Fuarı’na katıldım. Şimdi size fuardan notlarımı aktarayım.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Bu yıl karavan fuarları son sürat devam ediyor. Son olarak 14-19 Mayıs 2024 tarihlerinde Çorlu’daki 3. Trakya Doğada Yaşam Fuarı’na da ilgi oldukça yoğundu. Bu yoğunluk sadece vatandaşlardan değil fuara katılan firma sayısından da anlaşılıyordu. Açık havada yapılan bu fuarda karavanların yanı sıra çadırlar, araç üstü çadırlar, tiny house ve kamp ürünlerini de fuarda bulmak mümkündü.

    Pazar günü sabah saatlerinde gittiğimde ilk saatler sakindi ve rahatlıkla istediğimiz karavanı inceleme imkanım oldu. Saatler ilerledikçe fuar alanı da kalabalıklaştı ve bazı karavanların önünde kuyruklar oluştu. Fuarın gözdesi fiyatı tam 5 milyon lira olan bir motokaravandı.

    Fuarda ağırlıklı olarak çekme karavanlar olsa da tiny house ve motokaravanları da görmek mümkündü. Özellikle tiny house dediğimiz taşınabilir evlerin sayısı TÜYAP’taki Karavanist Fuarı’ndan sonra en fazla olduğu fuardı diyebilirim.

    Pek çok farklı marka ve modelin 750 kilo altı olarak bilinen O1 belgeli çekme karavanlarını sergilediği 3. Trakya Doğada Yaşam Fuarı’nda bu karavanların fiyatı 150 bin liradan başlayıp 700 bin liraya kadar çıktığını gördüm. 750 kilo üzeri olan O2 belgeli çekme karavanlar da 600 bin lira ile 1 milyon 200 bin lira civarındaydı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Artık firmalar her geçen gün modellerini çok daha yenilikçi çok daha teknolojik hale getiriyorlar. Firma sayısının artmasıyla birlikte rekabetin de olması daha gelişmiş modellerin ortaya çıkmasını sağlıyor. Bu durum karavan almak isteyenler için büyük bir avantaj. Herkes bütçesine ve ihtiyacına göre bir karavan bulabiliyor.

    Karavan fuarları karavan sahiplerine de önemli fikirler sunabiliyor. Fuarlarda sergilenen karavanlardaki yenilikleri kendi karavanınızda da yapabilirsiniz. Tasarım olarak beğendiğiniz bir askılık ya da baharat rafını buna örnek verebilirim. Bu tarz küçük detaylar size pratiklik sağlar.

    3. Trakya Doğada Yaşam Fuarı’nın benden tam not aldığını söyleyebilirim. Bir sonraki yazımda görüşmek üzere.

    Herkese neşeli, keyifli kamplar!