hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow
    Taha Ahmet Özel Taha Ahmet Özel

    Çadır Kampı Konforlu mu?

    31.01.2024 Çarşamba | 11:10Son Güncelleme:

    Son yıllarda popüler hale gelen çadır kampı kimilerine göre hiç de kolay olmadığını hatta bazıları için işkenceye dönüştüğünü söylemek mümkün. Nedenlerini sıralamaya başlayalım.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Denize yakın noktalarda ya da ormanda kamp yapmak doğayla iç içe olmanın verdiği huzur paha biçilemez. Fakat her şey sosyal medyada gördüklerimiz kadar toz pembe değil elbette. Kamp yapmak için kendinize bir yaşam alanı oluşturmak zorundasınız. Bu yaşam alanında olmazsa olmaz dediğimiz mutlaka yanınızda bulundurmanız gereken araç ve gereçler var.

    İlk olarak kampların olmazsa olmazı çadırdan bahsedelim. Kullanacağınız çadırın kenarlarında ya da üst kısmında hava kanalları olmalı ve su geçirmez bir malzemeden yapılmış olması gerekir. Aksi takdirde çok sıcak havalarda ya da yağmurlu bir havada çadırda uyumak size zulüm olabilir. Ayrıca kendi boyunuza uygun ebatlarda bir çadır seçimi de oldukça önemlidir.

    Çadırın içerisinde uyurken muhakkak mat kullanmanızı öneririm. Çünkü matın üzerinde uyuduğunuz zaman yerle bağlantınız kesilecek ve daha yumuşak bir zeminde uyumuş olacaksınız. Özellikle soğuk havalarda kamp yapıyorsanız mat kullanmanız hasta olmanızı da önleyebilir. Kamp sürecini daha konforlu hale getirmek isteyenler içinse şişme yatak kullanımını tavsiye ederim. Fazla yer kaplamayan bu yataklar bir pompa yardımıyla en fazla 10 dakika içerisinde şişiyor ve daha rahat uyumanızı sağlıyor. Evdeki bazalar kadar konforlu olmasa da bir kamp için fazlasıyla konfor yarattığını söylemek mümkün.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Tüm bunların yanı sıra üşümemeniz için uyku tulumu almakta yarar var. Hava sıcaklıklarına bağlı olarak her koşul için üretilen uyku tulumları sizi soğuktan koruyacak ve rahat bir gece geçirmenizi sağlayacak.

    Kamp yaparken konforunuzu artıracak bir diğer ekipman oturacağınız sandalye. Manzarayı izlerken belim ağrımasın, yemek yerken rahat oturayım diyenler için bu çok önemli. Kamp sandalyeleri her yerde renk renk, çeşit çeşit satılmakta. Burada önemli olan husus sandalye direklerinin ince olmaması, bu direklerin bağlantı kısımlarının iyi monte edilmiş olması ve kumaşının sert olması. Ayrıca bir şeyler içerken bardağınızı koymak için yapılan bardaklıkların da bardağınızı taşıyabilmesi son derece önemlidir. Konforuna düşkün kampçılar için bazı sandalyelerin kafalık kısmında yastık bulunmakta.

    Soğuk kış günlerinde kamp yapılması durumunda ısınmak için muhakkak ateş yakılması gerekiyor. Bunun için de yanınızda odun ya da kömür bulundurmalısınız. Ateşi mutlaka bir kovada ya da mangalın içerisinde yakmalı, olası orman yangınlarına karşı çok dikkatli olunması son derece önemli.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Sabah kahvaltı, akşam da yemek için yanınıza alacağınız gıda ürünlerini kamp alanına gelmeden önce muhakkak planlamak gerekiyor. Aksi halde doğanın içinde kamp yaparken herhangi bir market ya da bakkal bulamadığınızda o kamp size zulüm olabilir.
    Sosyal medyada gördüklerimiz kadar toz pembe olmayan kamp hayatı kimilerine göre keyif kimilerine göreyse işkenceye dönüşebiliyor. Bu yüzden

    ‘Kamp bana göre değil’ diyenlerin bungalov ya da glamping gibi farklı alternatifleri değerlendirmelerini tavsiye ederim. Şunu da söylemek gerekir ki kamp hayatını sevenler tüm bu saydıklarımı büyük bir memnuniyetle yapacaklardır. Bana göre de kamp yapmanın keyfi kampa giderken yapılan hazırlıklarla başlar.

    Herkese neşeli, keyifli kamplar!