hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow
    Vedat Karabulut Vedat Karabulut

    27.Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı hızlı başladı!

    12.02.2024 Pazartesi | 10:18Son Güncelleme:

    Bu sene 27.si düzenlenen Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı yine çok katılımlı idi. Kültür ve Turizm Bakanlığı, Ticaret Bakanlığı ve diğer kurumların iş birliğiyle çok değerli konuşmacılar yerlerini aldı ve özellikle Türkiye’nin Turizmi ve Sağlık Turizmi yol haritası hakkında hap tadında bilgiler verildi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Konferans alanında aynı zamanda iş birliği içinde olan ve farklı konularında konuşulduğu bölümler de vardı.

    İBB, TTYD, TÜROB, TÜROFED, TÜRSAB vs... gibi değerli kuruluşlar ve konuşmacılar yerlerine aldı.

    Birbirinden değerli sponsorlar yine katkıda bulundu ve Ülkemizi tanıtmak için gayret gösterdi.

    7 Şubat Çarşamba gününe ancak yetişebildim ve konusu, Yerel Mükemmellikten Küresel Etkiye; “Türkiye’nin Sağlık Turizmi Hizmetleri İhracat Yolculuğu” paneline katıldım.

    Açılış konuşmasını 30 yıldan fazla emek vermiş ve vermeye devam eden T.C. Ticaret Bakanlığı Uluslararası Hizmet Genel Müdürü Sn. Tarık Sönmez yaptı.

    Akabinde konuşmacılar arasında;

    - Moderatör, TOBB Türkiye Ulus. Sağlık Turizmi Meclis Başkanı Sn. Doç.Dr. Özgür Öztan oturumu yönetti.
    - Ticaret Bakanlığı Ulus.Hizmet Ticareti Genel Md. Yrd. Sn. Alperen Kaçar
    - NG Hotels Genel Müdürü Sn. Tezcan Özdemir
    - Acıbadem Sağlık Grubu Devlet teşvikleri Direktör Yrd. Sn. İdris Sarıaydın
    - Askeroğlu Health Group Kurucu Ortak & CEO Sn. Şehnaz Atak Askeroğlu (İstanbul & Londra)
    - ETİK Sağlık Turizmi Kom.Bşk. & Megapol Holding Yön.Krl.Üyesi Sn. Dr. Zeki Hozer

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Teşrif ettiler ve Sağlık Turizminde İhracat yolculuğu hakkında önemli bilgiler paylaştılar.

    Özellikle Sn. Şehnaz Askeroğlu’nun konuşması çok dikkatimi çekti. Ve açıkçası içimi yaktı!

    Şehnaz Atak Askeroğlu: “Sağlık turizmi Türkiye’nin madeni.”

    Askeroğlu Health Group Kurucu Ortak, CEO Şehnaz Atak Askeroğlu “Sağlık turizmi Türkiye’nin madeni. Turistik faaliyetler giderek katma değerden uzaklaştığı için sağlık turizminde Türkiye’ye katma değerli turisti daha çok çekmemiz gerekiyor. Kalite anlamında Türkiye’deki operasyonlar dünya ile yarışır halde. Buna rağmen ucuz hizmet veriyoruz. Bunun değişmesi gerekiyor. Sağlık kurumları olarak sayısal değil, cirosal olarak da değerimizi artırmalıyız ki bu maden sürsün devam etsin.” dedi.

    27.Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı hızlı başladı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    • Özellikle “ucuz hizmet” konusu içimi hep yakmıştır. Sn. Şehnaz Askeroğlu’na katılmamak mümkün mü? Zira, Türkiye ucuz ülke konumunda olmamalı. 12 ayın her ayı cennet gibi lokasyonları, toprakları petroldan daha kıymetli, hizmet kalitesi, kültürü, tarihi, yemekleri, insanları, doğası, konaklama tesislerimizin kalitesi ve daha nice güzellikler ile ucuz ülke olmamalıyız.

    Tezcan Özdemir: “Wellness turizmi gelecek vadeden bir sektör.”

    NG Otelleri Genel Müdürü Tezcan Özdemir, “Wellness turizmi gelecek vadeden bir sektör. Wellness turizmi yapan misafir normal turiste göre yüzde 50 daha fazla harcayan turist grubunu oluşturuyor. Ülkemiz de büyük potansiyeller barındırıyor. Otel alt yapımızla iyi olduğumuzu biliyoruz. Ancak şehirlerin de münferit olarak kendilerini daha ön plana çıkarması gerekiyor. Termal turizmi belli bir yaş üstü misafirlere hitap ediyor gibi bir algı var, bunu daha genç kitleye yönlendirmeye çalışıyoruz.” dedi.

    • Eski bir Turizmci (Hotel) olmamdan dolayı heyecanla NG Hotels’in tecrübeli Genel Müdürü Sn. Tezcan Özdemir ile de kısa da olsa sohbet etme fırsatım oldu ve özellikle Termal Turizm sadece yaşlı insanımıza değil aynı zamanda da gençlere de hitap ettiğini ve Dünyada Termal Turizm hususunda her kesime ulaşmak istediklerini ifade ettiler. Bu önemli konuyu bir ara tekrar konuşmak üzere kendilerinden haber bekliyor olacağım. Zira, Wellness Turizmi konusundaki tecrübelerimi iletmek ve yapıcı eleştirilerimi de sıralamak isterim.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Zeki Hozer: “İhtiyaç giderek artmaya devam edecek.”

    ETİK Sağlık Turizmi Komisyon Başkanı, Megapol Holding Yön. Krl. Üyesi Zeki Hozer, “Önümüzdeki 25 yıl içinde, dünya genelinde sağlık hizmetlerinin giderek geriatri alanına yoğunlaşması bekleniyor. Çünkü gelişen sağlık teknolojisiyle birlikte hastalıklarla mücadele kolaylaşırken, değişen demografik sebeplerle yaşlı bakımına olan ihtiyaç giderek artmaya devam edecek. Bu nedenle, önümüzdeki yıllarda genel sağlık hizmetlerinden ziyade geriatri alanına odaklanma eğilimi görülebilir. Bu 25 yıllık perspektifte sağlık turizminde dinamikler ve koşullar hızla değişse de Türkiye’nin başarılı sağlık altyapısı ve sağlık profesyonelleriyle ana destinasyon olacağını söylemek mümkün.” dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    • Muazzam ses tonu ve sakinliği ile Sn. Dr. Zeki Hozer’in tecrübelerini dinlemek ve sağlık turizmi hakkındaki bilgilerini not almak güzeldi. Geçmişi tecrübelerle dolu insanları dinlemek ayrı bir sinerji yaratıyor. Umarım, Dijital Pazarlama konusunu da Sağlık turizmi konusunda olduğu gibi önem veriyorlardır.

    Ali Alperen Kaçar: “Türkiye’nin markalaşması adına önem taşıyor.”
    Ticaret Bakanlığı Uluslararası Hizmet Ticareti Genel Müdür Yardımcısı Ali Alperen Kaçar, “4 bin 500 sağlık kuruluşu Hizmet İhracatçıları Birliği’ne üye olarak teşviklerimizden yararlanıyor. Bakanlığımızın destekleri hem münferit hem de toplu olarak ön plana çıkıyor. Teşvik sistemimiz rekabet gücümüzü göstermek adına, Türkiye’nin markalaşması adına ve ülkemizin sağlık hizmeti konusundaki imajı açısından büyük önem taşıyor.” dedi.

    • Devlet teşvikleri ve destek / yardımlaşma konusunda muazzam bir ekiple çalışıyor Alperen Bey. Hemen hemen her yerde / yerdeler ve sürekli eğitim, konferanslar, paneller ve toplantılar arasında gidip geliyorlar. Bu süreçleri yönetmek kolay değil. Başta Sn. Ticaret Bakanımıza, Sn. Tarık Sönmez, Sn. Alperen Kaçar’a ve tüm Bakanlık çalışanlarına güç, kuvvet ve sabırlar diliyorum. Haydi, yeni rekorlar kıralım tekrar!

    Bu Hafta Turizm sektörümüz ile ilgili müthiş bir etkinliğe davetliyim. Önemli bilgileri sizlere aktaracağım.

    Bir sonraki etkinlikte görüşmek üzere.

    Sağlıkla ve Sevgiyle kalın,

    TOPLU ULAŞIMLARDA 2 KURALI LÜTFEN UNUTMAYIN! MASKE ve TEMİZLİK