hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow
    Yonca Özge Çallı Yonca Özge Çallı

    Plaj modası

    07.08.2020 Cuma | 10:13Son Güncelleme:

    Yazın neredeyse sonuna gelerek Plaj Modası'ndan bahsetmekte biraz geç kalmamışızdır umarım. Gerçi yazın başlaması biraz uzun sürdüğü gibi bitmesi de uzun sürecek gibi duruyor. Ekim ayı için bile güzel Ülkemizin Güney sahillerinde tatil planları yapmaya başladık bile :) Bu yazımda biraz Plaj Modası’ndan, hangi tarz mayo veya bikinileri tercih edebileceğimizden, aksesuarlardan, şapkalardan, eşarplardan, takılardan, gözlüklerden bahsedeceğim. Bu yaza damgasını mayolar vurdu diyebilirim.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Fiziksel avantaj veya dezavantajlar bir yana bırakıldı ve ağırlıklı olarak tek parça mayolar tercih edildi ve edilmeye devam ediyor. Geçtiğimiz yıllardaki gibi alengirli , asimetrik, bol ipli ve detaylı tasarımlardansa bu sezon daha sade, düz renkli mayoların tercih edildiğini çok rahatlıkla söyleyebilirim. Sanıyorum ki bu nedenle aksesuarlar daha ön plana çıkmış bulunuyor. Hazır şapkalar, saç aksesuarı olarak kullanılan bandanalar, kişinin tarzına göre tercih ettikleri renkli boncuklu, etnik ya da altın renkte tercih edilen kolyeler , bileklikler, küpeler hatta yüzükler, güneş gözlükleri ve hasır çantalar hatta belki mayoların beline takılacak olan kemerler her daim plajda da bizimleler.

    Buradaki en önemli konu bunca aksesuarı mayolarımız ya da bikinilerimiz ile kombinler iken hala doğal ve abartısız görünebilmek. İşte bunu başardığımız an tarzımız oturmuş ve giyindiğimizi hissediyoruz daha doğrusu hissettiğimizi giyiniyoruz demektir. Bu konuda size bir nebze yardımcı olabilmek için 'Plaj Şıklığının' sağlayabilmesi için hangi parçayı ne ile ne şekilde kombin edebileceğinizden aşağıdaki alt başlıkların içeriklerinde bahsedeceğim.

    Mayo ve Bikiniler;

    Yukarıda da bahsettiğim gibi bu sene tek parça Mayolar trend. Siyah ve beyazın yanı sıra ; rengarenk ve neonları her yerde olduğu gibi plajlarda da görüyoruz. Benim sanırım bir düzine yeşil, pembe, turuncu, sarı ve tonlarından oluşan neon mayo koleksiyonum oluştu bile. Evet gelelim şimdi bu mayoları nasıl kombin edebiliriz. Öncelikle burada devreye giren en önemli etken mayomuz ya da bikinimizin desenli mi yoksa düz mü olduğudur. Değişmeyecek kural eğer ki desenli ise pareo, plaj elbisesi, takı, şapka hatta çanta kullanılacak bütün aksesuarlar desensiz ve sade olmalıdır. Benim gibi enine çizgili pembe beyaz mayo ile, boyuna çizgili turuncu beyaz eteği de kombin edebilirsiniz tabii ki biraz çılgınlık yapmak isterseniz.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Plaj modası

    Eğer ki mayo düz renk ise - ki benim en sevdiğim şekil de o dur - istediğimiz her şeyi doğru renk skalasında uydurabiliriz. Özellikle beyaz ve ekru rengine her aksesuar yakışacaktır. Siyah ise her zaman siyahla güzeldir, hasır aksesuarlar ile de plaj şıklığı tamamlanabilir. Renkli ve bu renklerin neon tonları ise kombin etmekte en zorlanılan parçalardır. Ben bu tarz renklerin aynı tonlarla kullanılmasını çok beğeniyorum. Bence doğru olan iki yol var. Biri aynı tonlar üzerinden gitmek, yani turuncu bir mayonuz var ise aynı şekilde turuncu keten bir gömlek, ya da turuncu bir pareo, kot şort ya da sadece bol kesim ( erkek arkadaşınız, babanız, kardeşiniz, eşinizden ödünç alabilirsiniz :) ) tercih edilebilir.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Plaj modası

    Şapka ve Bandana;

    Gelelim olmazsa olmak aksesuarlardan ikisine. Birisinden birisi mutlaka tercih edilmelidir. Şapka olarak en çok sevdiğim benim de yıllardır hiç vazgeçmediğim hasırlar zamansız ve çok şıklar. Ben fötrlerden yanayım ama her parça da oversize modası olduğu gibi abartılı büyük şapkalarda bu moda. Sadece tek dezavantajı seyahat valizi ile asla taşınamıyor olmaları.

    Plaj modası

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Mutlaka el ile taşımak gerekiyor ve buna değer diye düşünüyorum :) Bu sezon hasır şapkaların yanı sıra bandanalar çok moda , haksız da değil çok tatlı ve çabasız şık duruyor. Bunun için evde olan fularlarınızı varsa eşarplarınızı da kullanabilirsiniz. Özellikle renkli ve desenli olarak tercih edilmesi gerektiğini düşünüyorum . Kısacası hasır şapkalar ve bandalar Plaj Şıklığının vazgeçilmez tamamlayıcılarıdır.

    Plaj modası

    Takı;

    Kollarınızı bileklerinizden eklemlerinize kadar bileklikler ile süsleyebilirsiniz :) Şaka bir yana bileklikler mutlaka olmalı. Tercih edilen mayoya ve o günkü tarzınıza göre etnik, bohem, renkli, altın ve gümüş renginde bolca, nazar sembolü de eksik olmayacak şekilde tercih edebilirsiniz. Bunların yanında mayo ve bikinilerin bu sene sade ve düz renk olduklarından bahsettiğimiz için boynunuza yine bileklikte olduğu gibi tarza göre tercih edilecek kolyeler ve benim için plajda vazgeçilmez olan irili ufaklı büyük küçük halka küpeler ile tarzınızı tamamlayabilirsiniz.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Plaj modası

    Güneş Gözlüğü;

    Göz sağlığımız çok önemlidir. Öncelikle gözümüze takacağımız gözlüklerin polarize olduğundan emin olduktan sonra tarzına odaklanabiliriz :) Seçilecek güneş gözlüğü tamamen sizin yüz şekliniz ve yüzünüze yakışması ile başlayacak olup, taktığınız takıya veya o gün ki tercih ettiğiniz tarza göre değişecektir. Benim şahsi fikrim her kadının bütçesine göre stokunda üç tane gözlük olmalıdır. Bunlardan birincisi siyah veya kahve tonlarında dikdörtgen kemik bir gözlük, ikincisi daha havalı ve çılgın mayo ve plaj kıyafetleri ile kombin edilebilecek - aynalı da tercih edilebilir - renkli bir gözlük ve üçüncü olarak giyilen kıyafete göre her yüze yakıştırdığım Ray Ban markasının Wayfarer modeli veya başka herhangi bir markanın bu modele benzer zamansız gözlükleri.. Bu üç güzlük ile bohem, etnik, şık, renkli istediğiniz tarzı tamamlamanız mümkün olacaktır.

    Plaj modası

    Plaj Çantası;

    Bir başka olmazsa olmaz.. Hasır hasır hasır diyorum ve plaj şıklığı için olmazsa olmaz aksesuarların sonuna gelmek istiyorum. Hasır olan her çanta sanırım kabulüm :) Geçtiğimiz sezon başlayan renkli hasır çanta furyası bu yılda kaldığı yerden devam ediyor. Klasik sert zeminli deri askılı hasır çantaların yanı sıra bu sene salkım saçak hasır iplerin sarktığı modellerde çok moda. Bu tarz çantaların küçük boyları ve abartılı büyük boylarını çekinmeden kullanabiliriz. Hasırın yanı sıra örgüleri de oldum olası sevmişimdir. Düz renk örgüler ve desenli, çok renkli örgü çantalarda tercih edilebilir.

    Plaj modası

    Bana yakışmaz, abartılı büyük şapka takamam, renkli gözlükler benlik değil, bandana mı asla demeyin. İçinde bulunduğumuz süreçte ve doğaya bu denli yaklaşmış iken tarzınıza biraz renk katmak hem içinizi açacak, size hem de başkalarına iyi gelecektir. Şimdilik bir sonra ki yazıma kadar size rengarenk günler dilerim.