hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow
    Çiğdem Öztabak Çiğdem Öztabak

    Dijitalin Kitabı mı Olur?

    30.04.2023 Pazar | 10:11Son Güncelleme:

    Bu sorunun sahibi aynı başlıklı kitabın yazarı, pazarlama danışmanı ve profesyoneli Göksemin Gökalp Özdemir. Kendisi ile hem kariyeri hem de kitapta sorguladığı ve doğal bir dille yazdığı günümüzün dijital pazarlamasını konuştuk.

     

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Göksemin Gökalp Özdemir, dijital pazarlama dünyasında uzun yıllar çalışmış ve birçok markanın dijital stratejilerinin geliştirilmesinde rol almış bir pazarlama profesyoneli. Türkiye’de yaşadığım dönemde kendisiyle tanışmadığıma üzüldüm bile. Yine de o İstanbul’da, ben Miami’de bir Zoom ekranından bir araya gelerek heyecanımızla bu konuları tartışmak çok keyifliydi.

    Ayrıca benim podcast’im için de bir bölüm kaydettik, MetaCafe ~ FutureLink podcast’imde Göksemin’in pazarlama dünyasına, ve hızla gelişen teknolojilerin pazarlama stratejilerine olan etkisini kendi yorumları ile dinleyebileceksiniz.

    Dijitalin Kitabı mı Olur

    Kitapta, bir marka kurarken dikkat edilmesi gerekenler, dijital dünyada markanın parlatılması için yapılabilecekler, e-ticarette başarı için ipuçları, sosyal medya kullanımı, marka toplulukları yaratma ve tutundurma, veri yaklaşımının markaya katkısı ve Metaverse, NFT, ChatGPT gibi yeni teknolojilerin markalara etkisi gibi konuları, okunması kolay bir dille ele almış Göksemin.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Kitap, dijital pazarlama dünyasına giriş yapmak isteyenler ya da bu yolda başı sıkışanlar için bir başucu kitabı niteliğinde ve Göksemin Gökalp Özdemir'in 18 yıllık tecrübesiyle birleştirilmiş. Dijital pazarlama trendlerini ve teknolojik gelişmeleri de ele alarak, markaların bu değişimlere adapte olmasına, gerçekçi bakış açısı ve yine tekrarlamak istiyorum ki kolay okunan dili ile yardımcı oluyor. Kitabın ikinci baskısı da kısa sürede çok satanlar listesine girmiş.

    ChatGPT ve NFT'lerin etkisi konusunda da sohbet ettik tabii ki. Göksemin, bu teknolojilerin dijital pazarlama dünyasına yeni bir boyut kazandırdığını düşünüyor. ChatGPT'nin, yapay zeka destekli chatbotlar üzerinden müşterilere hızlı ve etkili bir şekilde hizmet verilmesini sağladığını ve markaların müşteri memnuniyetini artırmada önemli bir rol oynayabileceğinin sinyallerini veriyor.

    NFT'lerin ise, dijital varlıkların tokenizasyonu ile ortaya çıkan yeni bir teknoloji olduğunu ve markaların bu teknolojiyi kullanarak, müşterilerine benzersiz ve değerli bir deneyim sunabileceğinden bahsetti. Podcast’de detaylarından bahsediyoruz. Bir kaç gün içinde sosyal medya hesaplarımdan duyurusunu yapacağım, beklemede kalınız.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Dijitalin Kitabı mı Olur

    Dijital pazarlama, hızlı teknolojik gelişmelerin etkisiyle her geçen gün değişiyor ve markaların bu değişimlere adapte olmaları gerekiyor. ChatGPT, NFT'ler, video içerikler, sesli asistanlar, e-ticaret stratejileri, veri gizliliği ve kişisel verilerin korunması ve sanal gerçeklik gibi trendler, markaların pazarlama stratejilerini geliştirmelerine ve bu stratejilerin farklılaşmasında ciddi rol oynayabilir. Bir çok konuyu yeniden ele almamız, daha özenli ve dikkatli iletişim çalışmaları yapmamız gerektiğini düşünüyorum . Markaların, marka sahiplerinin ve bu alanın çalışanlarının da bu trendleri, gelişmeleri takip etmesi, hem kendilerine hem de müşterilerine daha özel, sağlıklı, kişiselleştirilmiş ve değer yaratan bir pazarlama deneyimi sunmalarını sağlayacaktır.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Marka Stratejisti ve Dijital Pazarlama Danışmanı, meraklı, samimi iletişimi ile, her şeyden uzakta kalma korkumuzun hiç geçmemesini dilediğinin de podcast sohbetimizde altını çizen Göksemin Gökalp Özdemir’in Elma Yayınevi’nden çıkan “Dijitalin Kitabı mı Olur?” adlı kitabını bu alanda çalışan, yeni başlayan herkese tavsiye ediyorum.