hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow
    Çiğdem Öztabak Çiğdem Öztabak

    Yapay Zeka ve İnovasyonda Kurumsal Adımlar

    31.03.2024 Pazar | 10:12Son Güncelleme:

    Mart ayının en büyük teknoloji konferansı South by Southwest SXSW Austin Texas’da’ KPMG'nin "Skylar" adını taşıyan yapay zeka destekli podcast standı ile tanıştım. KPMG US’in Kurumsal İnovasyon Başkanı Cliff Justice ve Yönetici Direktör, İnovatif Çözümler Başkanı Richard Entrup ile yaptığım özel röportajda, şirketin yapay zekaya, inovasyona ve startup ekosistemine nasıl öncülük ettiğini derinlemesine tartıştık.

     

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Şirket bu yıl SXSW Startup Pitch Competition'a sadece sponsor olarak değil, aynı zamanda danışman ve jüri üyesi olarak katıldı. Diğer yandan "Skylar", konferans katılımcılarıyla röportajlar yaptı. KPMG'nin TrustedAI değerleri üzerine kurulu olduğunu anlattığı bu podcast kayıt odası, çok etkileşimli veyapay zeka yardımıyla ilgi çekici podcast bölümleri oluşturarak katılımcıların deneyimini zenginleştirdi. Richard Entrup, "Kurumsal İnovasyon ekibimiz, AI ve GenAI gibi gelişmekte olan birçok teknolojik gelişmeyi çok yakından tekip ediyor. Özellikle burada, müşterilerimiz ve iş ortaklarımızla birlikte etik ve güvenli yapay zekaya öncülük etme sözümüzü perçinlemek ve katılımcılarla da birebir iletişime geçmek istedik.‘’dedi.

    Cliff Justice ise, KPMG'nin etik ve güvenli yapay zeka uygulamalarına olan bağlılığını vurgularken, yapay zeka yoluyla dönüşümün sektörleri ve iş stratejilerini yeniden şekillendirebileceğine dikkat çekti. "Girişimlerinizin sorumlu ve yenilikçi olmasını sağlamak için pazarlama stratejilerinizde etik yapay zeka uygulamalarını keşfetmeniz gerekiyor. Biz de tüm iş ortaklarımıza sunduğumuz çözümleri bu çerçevede genişletiyoruz.’’ diye ekliyor. KPMG girişimlerle etkileşim kurmalarının sebebini, inovasyonu sadece büyük kurumsal yapılarda değil girişim ekosistemindeki atılımlarla da teşvik ettiklerinin altını çizmek istediklerini belirtti. Kurumsal yapılarda yenilikçi çözümleri birleştirmenin öneminin de altını çizdi. Cliff Justice, "SXSW Sunum finalistlerinin 2009'dan bu yana topladığı 23,2 milyar dolar üzerindeki fonlar, startup ekosisteminin canlılığını ve önemini gösteriyor" diye ekledi. Startup sunum yarışmasının kazananlarını da yazının sonunda sizlerle paylaşıyorum. Cliff Justice, KPMG'nin startup'larla olan işbirliğinin önemini bir kez daha vurgulayarak, "KPMG Ventures ve KPMG Studio aracılığıyla sağladığımız inovasyona destek, kurumsal zorlukların ele alınmasında şirket-startup işbirliklerinin değerini gösteriyor" diye ekliyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    KPMG’nin Skylar podcast’ine konuk oldum

    KPMG’nin startup sunum yarışmasının yapıldığı salonun hemen dışına kurduğu yapay zeka podcast kayıt odası ‘’Skylar’’ oldukça ilgi çekti. Elbette ben de denemekten geri kalmadım. İnteraktif bir deneyim sunan Skylar size işinizi tanımlamanızı istiyor. İşinizi tanımladıktan sonra da sizinle 3 dakikalık hangi iş alanında çalışıyorsanız röportajlar yapıyor. Bu röportaj sorularını hem sesli dinliyorsunuz hem de karşınızda duran ekranda okuyabiliyorsunuz. Böylelikle benim de KPMG Skylar podcast’inde havalı bir röportajım olmuş oldu.

    KPMG gibi şirketler, bugünün iş ve teknoloji dünyasında önemli bir yere sahip. Skylar gibi yenilikçi projelerle sadece şirketlerle değil, bireysel katılımcılarla da iletişime geçme istek ve motivasyonları, SXSW gibi dünyaya yayılan binlerce kişinin ziyaret ettiği etkinliklerdeki aktif katılımları, teknolojinin büyük yapılarla da olsa insan merkezli bir yaklaşımla nasıl ilerletilebileceğinin anlamlı örneklerinden. Özellikle, güvenli yapay zeka uygulamaları ile, teknolojik ilerlemenin sadece şirketlerin performansını artırmakla kalmayıp, aynı zamanda toplumsal iyiliği ve etik değerleri de destekleyebileceğinin altını çizme motivasyonları da önemli.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    2024 SXSW Sunum etkinliğinin kategori kazananları:

    Yapay Zeka, Robotik ve Ses: Gan.ai (San Francisco, CA)

    Kurumsal ve Akıllı Veri: Swif.ai (Santa Clara, CA)

    Eğlence, Medya ve İçerik: OpusClip (Redwood City, CA)

    Genişletilmiş Gerçeklik ve Web3: Applix (Austin, TX)

    Gıda, Beslenme ve Sağlık: STMPatch (Storrs, CT)

    İşin Geleceği: Folio.works (Oakland, CA)

    Collins Aerospace sponsorluğunda Innovative World Technologies: Cephable (Boston, MA)

    Collins Aerospace sponsorluğunda Akıllı Şehirler, Ulaşım ve Lojistik: Lotus (San Jose, CA)

    Austin'deki Teksas Üniversitesi tarafından desteklenen Öğrenci Girişimi: Paradigm Robotics (Austin, TX)