hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow
    Fatoş Karahasan Fatoş Karahasan

    Gurur duymak ve duygulanmak istiyorsanız, bu genç kadınların öyküsünü okuyun

    12.11.2019 Salı | 10:41Son Güncelleme:

    Genç kadınlarımıza fırsat eşitliği yaratmak ve kadın istihdamına katkıda bulunmak amacıyla yürütülen ‘Geleceğin Kadın Liderleri’ projesi sekiz yıldır sürüyor. Program bugüne kadar 800 mezun verdi. KAGİDER ve Sanofi işbbirliğiyle yaratılan ‘Geleceğin Kadın Liderleri’ platformu genç kadınlara iş hayatına yönelik temel bilgi ve beceriler, kariyer geliştirme ve yönetmeye yönelik bakış açısı ve işe giriş becerileri başlıkları altında eğitimler sunuyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Programa, üniversiteden yeni mezun olmuş veya üniversite son sınıfa devam eden öğrenciler arasından, başarılı ve eşit fırsata sahip olmayan kadınlar seçiliyor. Bu başarılı genç kadınlara KAGİDER ve Sanofi tarafından iş bulma sürecinde ihtiyaç duyacakları tüm bilgileri içeren eğitim ve mentorluk desteği sağlanıyor.

    Verilen destek iki günlük programla sınırlı kalmıyor. Geleceğin Kadın Liderleri’ programından mezun olanlar hem işe girişlerinde hem de kariyerlerinin ilk yıllarında eğitimcilerden, mentorlardan ve GKL mezunlarından destek alıyor. İş hayatında sayıları giderek artan Geleceğin Kadın Liderleri programı mezunları, çeşitli iletişim kanalları, sosyal medya grupları, dönemsel ve bölgesel buluşmalar aracılığıyla da birbirlerine güç veriyorlar.

    Gurur duymak ve duygulanmak istiyorsanız, bu genç kadınların öyküsünü okuyun

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Bu yılın lider adayları, eğitim için 7-8 Kasım tarihinde Ankara’da buluştular. KAGİDER Başkanı Emine Erdem, Sanofi Türkiye Kurumsal İletişim Direktörü Pınar Kaya ve Sanofi Türkiye Ülke Medikal Direktörü Turgay Aydınlar yaptıkları açılış konuşmalarında, gençlere profesyonel yaşamlarında da destek olacaklarını özellikle vurguladılar.

    İki günlük eğitimin en dikkat çeken oturumlarından birisi rol model olabilecek ‘Başarılı Kadınlar’ oturumuydu. Ben onları dinlerken çok etkilendim. Bu başarılı kadınları sizlere de tanıtmayı diliyorum.

    Türkiye’nin ilk kadın F-16 pilotu Berna Şen

    Berna Şen, ilk, orta ve lise eğitimini İzmir’de tamamladıktan sonra, Hava Harp Okulu’ndan Endüstri Mühendisi olarak mezun oldu. Uçuş eğitimleri sonrasında, 2001’de Türkiye’nin ilk kadın F-16 pilotu olarak Türk havacılık tarihine geçti.

    Hava Kuvvetlerinde görev yaptığı 20 yıla yakın sürede, çeşitli illerdeki birliklerde görev yaptı. Yurtiçi ve yurtdışı birçok tatbikat, toplantı ve hava gösterilerine katılarak kadınların havacılıktaki gücünü sahada destekledi.

    Görevi süresince, uçuş faaliyetlerinin yanında, kadın subayların kariyer gelişimlerine katkı sağlamak üzere, bizzat Hava Kuvvetleri Komutanına danışmanlık yaparak üst düzeyde çalışmalarda bulundu. Heyetler kurdu. Seminerler düzenledi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Hava Kuvvetlerindeki görevini emeklilikle tamamladıktan sonra sivil bir havacı olarak Boeing 737-800 uçaklarında uçmaya başladı ve sorumlu kaptan pilot olarak görevine devam etti. Uçuş görevinin yanısıra şirketi bünyesinde ‘Uçuş Emiyet Müdürlüğü Pilotu’ (Safety Management Pilot) olarak da görev yaptı. (Halen Boeing uçaklarında lisanslı kaptan pilot.)

    2018’de Hava Kuvvetlerine destek amacıyla Yarbay rütbesiyle tekrar Hava Kuvvetlerinde öğretmen pilot olarak uçmaya başlayan Berrak Şen, havacılığa yeni başlayan gençlerin seçim uçuşları ve pilotaj eğitimleri kapsamında uçmaya devam ediyor. Ayrıca, düzenlediği seminer, toplantı ve eğitimlerle genç havacılara yol gösteriyor.

    Berrak Şen, çeşitli ülkelerde yayınlanan ‘Yapabilirsin’ belgeseli gibi birçok belgesele konu olan başarı hikayesi ile, 2013 senesinde aldığı ‘Yılın Kadın Girişimcisi Ödülü’ de dahil olmak üzere birçok ödüle layık görüldü.

    Gurur duymak ve duygulanmak istiyorsanız, bu genç kadınların öyküsünü okuyun

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Çay pazarında fark yaratan girişimci: Nazlı Esen

    Esen, 2015 yılında Bilkent Üniversitesi Endüstri Mühendisliği bölümünü bitirdi. Miami de yaşayan bir arkadaşını ziyaret etmek için Amerika ya gittiğinde özel üretim çaylar ilgisini çekti ve konuyu araştırmaya başladı.
    Dubai de katıldığı Gulfood2016 fuarında BKON Craft Brewer ile tanıştı. Bkon sayesinde bütün çay, kahve, baharat, meyve gibi organik materyalleri 90 saniyede infüzyon teknolojisiyle demleyebildiğini keşfetti
    Girişimci olmaya karar vererek, Bkon’la Türkiye ve Ortadoğu pazarı için distribütörlük anlaşması yaptı.

    İlk Tea Co. Şubesini Ankara Çayyolu’nda açtı. Kafe çok büyük bir ilgi görünce, üretim ve kafe işletmeciliğini birbirinden ayrı iki iş kolu olarak yürütmeye karar verdi.

    2018 Ekim ayına kadar Ankara da 5 ,Dubai de 1 şube ve 1 imalathane açtı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Nazlı Esen, bir zincir marka olmayı hayal ediyor Aynı zamanda dünyada organik çay tarımı yapılabilen tek ülke olan Türkiye de güncel işleme teknolojileriyle birlikte ithalata gerek kalmadan dünya standartlarında çay üretebilmeyi hedefliyor.

    ABD’den “Gelecek Vadeden Genç Lider” ödüllü Sosyal girişimci Ece Çiftçi

    1993 yılında İstanbul’da doğan Ece Çiftçi, lise yıllarında başladığı sosyal sorumluluk projesine lisans eğitimi sırasında resmiyet kazandırdı ve 2013’te SosyalBen Derneği’ni kurdu. 2017 yılında tüm sosyal sorumluluk çalışmalarını SosyalBen Vakfı çatısı altında topladı.

    Dezavantajlı bölgelerde yaşayan 7-13 yaş arası çocukların sosyal gelişimlerini desteklemeyi, özgüven sahibi mutlu bireyler olarak yetişmelerine katkı yapmayı amaçlayan SosyalBen Vakfı, Çiftçi’nin liderliğinde ulusal ve uluslararası düzeyde saha ve eğitim çalışmaları gerçekleştiriyor.

    Gurur duymak ve duygulanmak istiyorsanız, bu genç kadınların öyküsünü okuyun

    Çiftçi, projelerine stratejik yatırım desteği alabilmesi için Garanti Bankası tarafından BBVA Momentum eğitim programına davet edildi. G20 ülkeleri dahilinde, 18-23 yaş arasındaki genç kadınların ülkelerindeki kadın sorunlarını aktarıp çözümler geliştirdiği 2017 G(irls)20 Zirvesi’nde Türkiye’yi temsil etti.

    SosyalBen markaları ile yarattığı sosyal girişim ağı ile Kagider, Garanti Bankası ve Ekonomist Dergisi’nin düzenlediği Türkiye’nin Kadın Girişimcisi Yarışması’nda 34.000 kadın arasından “Türkiye’nin Kadın Sosyal Girişimcisi” seçildi.
    Nisan 2018’de ABD Dışişleri Bakanlığı’ndan “Gelecek Vadeden Genç Liderler” töreninde ödül alan ilk Türk oldu. Dünya genelinde yoksulluğun azaltılması, eşitlik ve güvenliğin sağlanması, küresel bazda diyaloğun artırılmasını teşvik eden Crans Montana Forum BM ve diğer uluslararası kuruluşlarla da ortak projeler yönetiyor. Forum her yıl “New Leaders for Tomorrow” “Geleceğin Yeni Liderleri” isimli ödül törenini düzenliyor. Ekim 2018’de, ‘Geleceğin Yeni Liderleri olarak Türkiye’den Ece Çiftçi ödülü alan isim oldu.

    Ece Çiftçi, aralarında New York Üniversitesi, Northeastern Universitesi ve Sorbonne Üniversitesi gibi önemli kurumlarda konuk konuşmacı olarak deneyimlerini paylaşıyor.

    Gurur duymak ve duygulanmak istiyorsanız, bu genç kadınların öyküsünü okuyun

    29 patent sahibi akademsiyen Prof. Dr. Rana Sanyal

    Boğaziçi Üniversitesi Kimya Mühendisliği Bölümü’nden mezun olan Prof. Dr. Rana Sanyal kimya alanındaki doktora derecesini Boston Üniversitesi’nde organik sentez çalışmaları ile aldı. Daha sonra Kaliforniya’da, bir biyoteknoloji şirketi olan Amgen’de onkoloji ve nöroloji alanlarında araştırmacı olarak çalıştı. 2004’ten beri Boğaziçi Üniversitesi Kimya Bölümü’nde öğretim üyesi olarak görev yapıyor.

    Rana Sanyal, kanser alanında tümörlü hücreleri doğrudan hedef alan ve preklinik çalışmaları Türkiye’de yapılarak klinik araştırmalar için tüm onaylarını almış ilk ilaç adayını geliştiren bilim insanı.

    Sanyal, uluslararası bir mükemmeliyet merkezi olan Boğaziçi Üniversitesi Yaşam Bilimleri ve Teknolojileri Merkezi’nin müdürü olarak görevini sürdürüyor.

    2018 yılında Ekonomist Dergisi, Garanti Bankası ve KAGİDER “Türkiye’nin Gelecek Vaat Eden Kadın Girişimcisi”, 2012 yılında Boğaziçi Üniversitesi “Araştırmada Üstün Başarı” ve 2011 yılında Türkiye Bilimler Akademisi “Üstün Başarılı Genç Bilim İnsanı” ödülleri gibi birçok ödüle layık görüldü. Prof. Dr. Rana Sanyal, 29 adet uluslararası tescilli patent ve patent başvurusunda buluş sahibi olarak yer alıyor.

    Özetle: Çok başarılı proejlere imza atan, çalışkan ve geleceğe umutla bakan genç kadınlarımızın sayısı giderek artıyor. İş dünyasının ilk okuldan başlayarak, genç kızlarımızın eğitim ve kariyer imkanlarının artırılması için çalışması gerekiyor. Kadınların mutlu olduğu bir ülkede refah da artıyor, huzur da.